De bloody mary kennen we allemaal. Een ouderwets drankje dat voornamelijk bestaat uit tomatensap en vodka. Je kunt er een hoop kanten mee op, dus wees vooral lekker creatief! Hieronder een recept, waarbij je met de garnering zelf aan de slag kunt gaan.
Wat heb je nodig?
Tomatensap (2,5 deel)
Vodka (1 deel)
Worchestershire saus
Citroensap (1 barlepel)
Tabasco (naar eigen smaak)
Basilcum (1 blaadje)
Zwarte peper
Garnering: lekker hartig
1 deel = 30 ml
Hoe maak je dit?
1. Gebruik een tumbler glas of een long drink glas half gevuld met ijs. Schenk eerst 1 barmaatje vodka, een paar druppels tabasco en worchestershire saus in het glas.
2. Vul het glas met tomatensap voeg fijn gesneden basilicumsnippers toe van 1 basilicum blaadje en een squeeze citroensap. Roer dit kort in het glas met een barlepel.
3. Garneren met vers gemalen zwarte peper en mooie hartige garnering. Klassiek garneer je met selderij. Maar je kunt ook culinair garneren met een prikker tomaat met mini mozzarella of bijvoorbeeld een gegrilde garnaal!
Foto: thenovicechefblog.com