Ondanks dat cocktails met wodka tegenwoordig minder populair zijn dan de Gin&Tonics, is de Moscow Mule er toch wel eentje die eigenlijk niet te missen is op je cocktailmenu. Gemberbier is zowel verfrissend als smaakvol, het limoensap geeft daar een extra kick aan en de wodka maakt er een feest van. Ook is de Moscow Mule de belangrijkste reden voor het feit dat wodka zo populair werd in de VS. Daarna veroverde de Moscow Mule al snel de rest van de wereld. De traditionele ‘serve’ van een Moscow Mule is in een koperen beker. Hieronder de bereiding voor de perfect serve:
Bereiding
• Koel een koperen beker of longdrinkglas eerst goed voor.
• Vul de beker of glas op met ijsblokjes, giet er de vodka en suikersiroop (toevoegen naar eigen smaak) in.
• Knijp boven het glas twee kleine partjes limoen uit (2,5 cl).
• Leg deze uitgeknepen partjes in het glas.
• Vul verder op met een een goede Ginger Beer
• ‘Stirr’ het geheel grondig met een barlepel.
Serveren
• Garneer het glas met een takje munt en serveer bijvoorbeeld met een roerstaafje van komkommer
Recept: miraeus.com