fbpx

Dark kitchens en ghost restaurants

De markt voor bezorgmaaltijden groeit enorm. Consumenten bestellen steeds vaker via bezorgdiensten in plaats van naar een restaurant te gaan of zelf af te halen. Dit heeft geleid tot de opkomst van zogenaamde “dark kitchens” of “ghost restaurants”.

Deze dark kitchens zijn restaurantkeukens die uitsluitend koken voor bezorgdiensten. Het concept is een logisch antwoord op de groeiende vraag naar snel beschikbare kwaliteitsgerechten. Voor ondernemers wordt het kostenplaatje aantrekkelijker, omdat locatie en ruimte minder belangrijk zijn.

Hoewel dark kitchens nog in de opstartfase zitten en praktische resultaten nog beperkt zijn, zal hun invloed in de toekomst toenemen. Tot nu toe wordt vooral in grote steden geëxperimenteerd met dit concept. De verwachting is dat dark kitchens een blijvende en significante rol zullen spelen in de toekomst van de horeca.

Bron: Foodinspiration

https://social.tippr.nl/dark-kitchens-en-ghost-restaurants

Laatste artikelen

Een steuntje in de rug voor ondernemers

Buckaroo Horecaondernemers hebben met steeds hogere kosten te maken. In sommige gevallen zijn de kosten seizoensgebonden of verschillen ze per maand. Datzelfde kan gelden voor...

TOPPR van Augustus: Simon Daniël – Mr. Finch

TOPPR van de maand augustus, Simon Daniël, bartender bij het Utrechtse Mr. Finch.
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg