fbpx

Dark kitchens en ghost restaurants

De markt voor bezorgmaaltijden is enorm. Steeds meer wordt er door consumenten besteld via verschillende bezorgdiensten in plaats van een bezoek aan een restaurant, of zelf afhalen. Door de toename aan bezorgmaaltijden veranderen er ook steeds meer restaurants in een zogenoemde ‘’dark kitchen’’, ‘’ghost restaurants’’. Hoewel dit spannender klinkt dan het eigenlijk is, gaat het om de restaurantkeukens waar alleen gekookt wordt voor bezorgdiensten. Het idee achter deze dark & ghost restaurants is een logisch antwoord op de groeiende behoefte aan het snel beschikken over kwaliteitsgerechten. Het kostenplaatje wordt een stuk aantrekkelijker voor de ondernemer nu locatie en hoeveelheid ruimte niet meer zo een belangrijke factor is. In theorie zitten de dark kitchens nog in de opstartfase en is het nog een erg jong om praktisch resultaten te boeken, maar in de toekomst zullen we niet meer om de dark kitchens heen kunnen. Tot nog toe wordt er vooral in grote steden geëxperimenteerd met het concept.

Bron: Foodinspiration

https://social.tippr.nl/dark-kitchens-en-ghost-restaurants

Laatste artikelen

No Waste TOPPR trui

Cheffix Samenwerking Cheffix en TipprWij zijn Cheffix! Onze passie ligt in het vervaardigen van betaalbare, hoogwaardige kokskleding. Met 25 jaar ervaring in de textiel, dankzij...

‘More Horeca Success’ voor bezoekers én exposanten!

BBB Maastricht BBB Maastricht is dé horecavakbeurs die Nederlandse en Belgische horecaprofessionals verbindt in MECC Maastricht van 7 t/m 9 oktober 2024.Bezoekers kunnen zich verheugen...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg