fbpx

De Anti-kater Artisjok

Artisjokken. De één houdt er helemaal niet van, de ander kun je ermee doodgooien. Artisjok heeft een erg uitgesproken smaak. De groenten worden vaak gebruikt voor voorgerechten. Ook op de pizza of door een salade is de artisjok een smaakversterker.
Je zou het misschien niet verwachten, maar een artisjok is de bloemknop van de distel plant. Wanneer de plant gaat bloeien, gaan de blaadjes open en ontstaat er een paarse bloem.
Een artisjok in bloei is práchtig, maar helaas niet eetbaar. Daarom worden ze nog geplukt voordat ze gaan bloeien. De blaadjes liggen dan nog dicht tegen elkaar aan en voelen wat vlezig en leerachtig.

Het mooie aan artisjok is dat deze niet alleen uniek van smaak zijn, maar dat er ook nog veel verschillende voordelen voor de gezondheid zitten aan het eten van artisjok. Artisjokken hebben een hoog gehalte aan antioxidanten en de blaadjes worden steeds vaker gebruikt voor medicinale doeleinden. Wanneer de bladeren gedroogd zijn worden ze vaak gebruikt om een thee van te trekken. Artisjok thee kan het functioneren en de gezondheid van de lever helpen verbeteren, in het bijzonder bij mensen die al bestaande problemen hebben met hun lever. Artisjok is dus ook een goede voor het genezen van een kater! Leuk idee dus om met artisjokgerechten in te spelen op de zaterdag ochtend katers van je gasten.

https://social.tippr.nl/de-anti-kater-artisjok

Laatste artikelen

High Tea: Een Boost voor de Horeca

Een high tea kan je horecazaak tijdens rustige middaguren extra gasten trekken, waardoor de bezettingsgraad stijgt. Door reserveringen biedt dit evenement een stabiele inkomstenbron...

Hé ondernemer, verdien nu geld met je parkeerplekken!

Orange Charging Heb je laadpalen bij jouw onderneming? Dit is de vraag die steeds meer gasten stellen bij het reserveren van een restaurant of bij het...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg