fbpx

De basisingrediënten van granola

Granola is een combinatie van haver, noten en zaden die je roostert in de oven. Je kunt er alle kanten mee op en dat maakt het zo leuk om te variëren. Gebruik als basis (onbewerkte) havervlokken, ongeveer 150 gram. Combineer met je favoriete (onbewerkte en ongezouten) noten. Denk aan walnoten, hazelnoten, pistachenoten, amandelen, cashewnoten, paranoten en pecannoten. Ook zo’n 150 gram. Voeg dan je favoriete zaden of pitten toe. Zoals lijnzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten of pijnboompitten. Zo’n 50 gram. Voor het zoete kleverige granola meng je het met honing, ahornsiroop of agavesiroop. Ongeveer 4 eetlepels. Beetje vet erbij in de vorm van plantaardige olie of kokosolie. Zo’n 3 eetlepels. Als laatste nog wat specerijen. Denk aan kaneel, gember (of gembersiroop) en kardemom. Een klein snufje nootmuskaat doet ook wonderen. En onbewerkte cacaopoeder erdoor is helemaal te gek. Kaneel en cacao mag je flink mee strooien (denk aan een volle theelepel, of 2) met de andere doe je wat voorzichtiger.

Bron: Francesca Kookt

https://social.tippr.nl/de-basisingredienten-van-granola

Laatste artikelen

Fish Tales Conserveria: vraag nu een gratis sample aan.

Fish Tales Perfect voor de horeca, want deze nieuwe blikjes zijn niet alleen smaakvol, maar ook een eyecatcher op tafel.  Fish Tales Conserveria: Ontdek een wereld...

Horeca-TOPPER van oktober: Jeroen van der Werf – The Ald Hotel Den Haag

In de lobby van The Ald Hotel Den Haag zorgt onze Horeca-TOPPR van oktober, Jeroen van der Werf ervoor dat elke gast zich écht...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg