Wil je meer investeren in de no-waste trend? Met het serveren van een amuse kun je erg goed inspelen op duurzaamheid. Amuse bouche betekent letterlijk ‘mondvermaakje’ en is een hapje om de smaakpapillen van je gasten te prikkelen en daarnaast meestal erg fotogeniek. Vroeger waren amuses vooral klassieke en verfijnde hapjes. Steeds vaker bestaan de amuses uit een perfecte combinatie van overgebleven producten en is het uitgangspunt dat hiermee producten niet weggegooid hoeven worden. Een perfect voorbeeld voor een no waste amuse is de Scampi met pesto van radijsblad.
Waar meestal de bos van de radijs linea recta de prullenbak in verdwijnen, zijn de groene goden ontzettend geschikt voor een smaakvolle pesto. Gooi het malse groene loof dus niet weg maar pureer met 2 eetlepels walnoten, 1 teen knoflook en 75-100 ml extra vierge olijfolie tot een smeuïge pasta. Voeg een flinke handvol geraspte oude kaas toe en breng de pesto op smaak met peper. Serveer een dot pesto in een klein (likeur)glas en hang aan de rand 1 of 2 geroosterde scampi om te dippen.
Bron: Lekker500