fbpx

De horeca-trends van Entree

Gasten brengen steeds meer tijd door in de horeca en de ene na de andere zaak opent zijn deuren. Door die groeiende concurrentie passen ondernemers vaker hun concept en design aan en zitten ze bovenop trends en ontwikkelingen. De ontwikkelingen binnen de branche gaan daardoor sneller dan ooit.

  • Duurzaamheid: Horecaondernemers omarmen het thema duurzaamheid en de gast is bereid daar voor te betalen. Nieuwe hotels, zoals QO Amsterdam, Conscious Westerpark en Jakarta laten bovendien zien dat design en duurzaamheid (en circulariteit) hand in hand gaan. Maar dit zie je ook bij veel bars en restaurants, zoals bij The Green House (Utrecht), is deze trend waarneembaar. Duurzaamheid is geen hype, maar een nieuwe werkelijkheid geworden.
  • Entertainment: Als mensen uit eten gaan, willen ze tegenwoordig ook vermaakt worden. Dat komt dit jaar tot leven in diverse vernieuwende en gedurfde horeca-concepten, vaak in combinatie met kwalitatief goed eten en drinken. Chin Chin Club (Amsterdam) biedt naast goed Chinees eten ook pingpongtafels, karaoke en een arcade-hoek aan en De Gele Kanarie (Rotterdam) combineert een bar/restaurant met een podium voor live optredens.
  • Alcoholvrij: Alcoholvrije dranken veroveren de horeca in rap tempo. Gasten zijn zich immers steeds bewuster van wat ze drinken en wat de effecten daarvan zijn op hun lichaam. Ook kwalitatief hoogstaande 0,0-cocktails maken een opmars en nemen een prominentere plek in op de kaart, zoals bij de genomineerde cocktailbars in Den Haag en Amsterdam.
  • Bar vs restaurant: De scheiding tussen bars en restaurants vervaagt. Steeds meer restaurants hebben een uitstekende bar en steeds meer bars serveren goede gerechten, zoals The Commons in The Student Hotel in Maastricht en Roses by Sal (Amsterdam). Veel bedrijven worden aantrekkelijke all-day-concepten.
  • Nieuwe restaurantvormen: We zien allerlei vernieuwende restaurantvormen. Bijvoorbeeld 212 (Amsterdam) waarin de chef’s table de basis vormt. Een internationale trend die sinds kort ook in Nederland opdoemt vormen mini-restaurants: restaurantkeukens met topchefs, zonder bedienend personeel, maar uitsluitend gericht op bezorging. Deliveroo Editions in Amsterdam is hier een voorbeeld van.

Tekst & fotocredit: Entree – HBMEO

https://social.tippr.nl/de-horeca-trends-van-dit-moment

Laatste artikelen

Altijd perfect voorbereid met

Jordy’s Keuken Tijd- of kokstekort? Laat Jordy’s Keuken voor jou werken. Jordy’s Keuken biedt jou de broodnodige extra handjes voor in de keuken. Bidfood geeft...

Wij denken mee over wijn

Bidfood Altijd al de perfecte wijnkaart willen hebben? De wijnexperts van Bidfood staan graag voor je klaar. Voor elke horecazaak gaan ze graag de uitdagingen...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg