fbpx

De knapperigste én gezondere friet

Frietjes, vanaf kinds af aan zijn we er dol op. Vooral die zelfgemaakte waren extra lekker. Een grote klodder mayonaise erbij en de dag was weer gemaakt. Nu is friet uit de frietpan helaas niet zo gezond (was fijn geweest) dus blijven koks altijd zoekende naar de perfecte, knapperige, heerlijk smakende, gezonde friet. Wij kwamen een receptje tegen waarbij de friet in de oven kan worden gemaakt, zonder dan er een vloedgolf aan olijfolie nodig is. Al zin in friet? Lees snel verder!

Wat hebben we nodig:
– 1 kilo Russet Burbank aardappelen, in dikke frieten gesneden
– 2 á 3 eetlepels extra-vierge olijfolie
– zeezout

Hoe maken we dit:
1. Verwarm de oven voor op 260 graden en verwarm 1 liter water in de stomer
2. Stoom de frieten 10 tot 12 minuten (zorg dat ze niet te gekookt zijn)
3. Doe de frieten in een kom en besprenkel met olijf olie. Hussel goed!
4. Plaats ze in de oven voor 10 tot 20 minuten (houd het in de gaten natuurlijk)
5. Klaar! Strooi er wat zout over en het is klaar om te serveren.

Foto credit: James Ransom

https://social.tippr.nl/de-knapperigste-en-gezondere-friet

Laatste artikelen

Een steuntje in de rug voor ondernemers

Buckaroo Horecaondernemers hebben met steeds hogere kosten te maken. In sommige gevallen zijn de kosten seizoensgebonden of verschillen ze per maand. Datzelfde kan gelden voor...

TOPPR van Augustus: Simon Daniël – Mr. Finch

TOPPR van de maand augustus, Simon Daniël, bartender bij het Utrechtse Mr. Finch.
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg