fbpx

De kunst van een mooie kop koffie

Als gasten hetzelfde gerecht bestellen, wil je als restaurantmanager dat deze twee gerechten op precies dezelfde manier worden bereid, dan wel opgemaakt en hetzelfde smaken. Klinkt logisch. Toch komt het vaak voor dat het presenteren en bereiden van koffie niet altijd even consistent verloopt. Er is vaak nog een groot verschil in de kwaliteit van het bereiden van een goede cappuccino of latte. Het is daarom een belangrijke tip om de barista’s regelmatig te blijven trainen. Er worden in Nederland diverse koffietrainingen aangeboden; van basistraining tot certificeringstrainingen van de Specialty Coffee Association. In principe maakt het niet uit op welk niveau je de training organiseert en door wie je deze laat uitvoeren, als alle medewerkers maar dezelfde training volgen en daarmee dezelfde werkwijze toepassen, wat leidt tot hetzelfde resultaat. Ook helpt het trainen om je personeel aan je bedrijf te binden. Met trainen bied je je personeel de mogelijkheid tot persoonlijke groei. En een laatste mooie bijkomstigheid is dat de barista niet alleen zijn vaardigheden bijschaaft maar ook extra kennis opdoet, die hij kan doorgeven aan de gast. Een aangename extra service die veel gasten waarderen.

Bron: Misset Horeca

https://social.tippr.nl/de-kunst-van-een-mooie-kop-koffie

Laatste artikelen

Tapmachine

Jägermeister Jouw gasten de lekkerste ijskoude Jägemeister serveren en ook nog eens een gave experience! Koop nu de nieuwste Jägermeister tapmachine.De meest premium experience om...

Oppeppend bier van cocabladeren

In een wereld waar de nadruk ligt op gezondheid, bewust leven en genieten, biedt innovatie in het bieraanbod een kans om zich te onderscheiden.Een...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg