fbpx

De kunst van gekleurde bloemkool

De witte bloemkool is een ietwat oubollige groente die je niet vaak voorbij zal zien komen op foodblogs of social media. In Nederland weten wij vooral van het bestaan af van de witte bloemkool, maar in andere landen zijn paarse, groen, gele en oranje algemener dan witte. Vooral daar waar de zon sterk is, is het moeilijker een witte dan een gekleurde bloemkool te telen. Deze bloemkoolvarianten vormen een vaste, bolronde kool die is opgebouwd uit korte stengels (stronkjes). De bloemknoppen zijn nog niet ontwikkeld en er bestaat geen kans op bloeien zoals bij broccoli. Bij de teelt van de gekleurde bloemkolen hoeft de bloemknop niet afgedekt te worden. Dit is bij witte bloemkool wel het geval. De paarse bloemkool verliest zijn kleur tijdens het kookproces. Paarse bloemkolen hebben een zeer goede smaak die zelfs mensen die niet van bloemkool houden kan overtuigen. Groene bloemkolen zijn ook goed van smaak, vaak net wat pittiger. Daarnaast hebben de gekleurde bloemkolen een net wat excentriekere uitstraling waardoor dit een instagram-waardige groente is en veel gedeeld wordt. Leuk om in gerechten te verwerken dus!

Bron: Ecoville.com

https://social.tippr.nl/de-kunst-van-gekleurde-bloemkool

Laatste artikelen

Tips: Gasten-DRUK

De gasten-DRUK in 2025 is zowel een uitdaging als een kans voor horecaondernemers. Door zich aan te passen aan de veranderende behoeften van consumenten...

MICE Operations

by Rabbit Events Plan de beste events met minder werk. Het perfecte evenement organiseren kan makkelijker.Maak ook kennis met het bewezen proces van MICE Operations.Meer leads en...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg