fbpx

De NEN 3140 norm in een notendop

Het is de grootste nachtmerrie als horecaondernemer, een brand in je zaak. Alles waar je jarenlang aan hebt gewerkt is binnen één klap weg. Naast de zorg over bezittingen, gasten en werknemers komt ook de verzekeringen om de hoek kijken. Hoe nu verder en wat zegt de wet?

De arbeidsomstandighedenwet (ARBO-wet) stelt dat de horecaondernemer de veiligheid, gezondheid en het welzijn van zijn werknemers en gasten zo goed mogelijk moet waarborgen. Vandaar dat de arbeidsinspectie streeft naar een zo goed mogelijke naleving van deze wet en pas daarbij de NEN 3410 norm toe.
De NEN 3140 norm bestaat uit een aantal bepalingen voor veilig werken, inspectie en onderhoud aan elektronische installaties. De norm wordt als bindend beschouwd door de Arbeidsinspectie, verzekeringsmaatschappijen en de rechter. Zij gaan ervan uit dat alle bedrijven deze norm naleven en bij het in gebreke blijven kan bijvoorbeeld de Arbeidsinspectie repressiemaatregelen nemen. Maar ook bij schuldvraag in een verzekeringskwestie of een aansprakelijkheidsbepaling in geval van schade, kan het niet naleven van de NEN 3140 als ondernemer duur komen te staan.

Bron: MZA horeca

https://social.tippr.nl/de-nen-3140-norm-in-een-notendop

Laatste artikelen

Een verrassende Maaza Colada!

Maaza Laat de zomerse vibes in jouw zaak stralen met de verrukkelijke Mango Colada, gemaakt met de heerlijke Maaza Mango. Maaza gebruikt enkel de allerbeste...

De Rijping van Oude Kaas in de Horeca

Kaasrijping, of affinage, is een essentieel proces waarbij kaas onder specifieke condities rijpt om zijn smaak, textuur en aroma te ontwikkelen. Dit proces varieert...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg