fbpx

De oorsprong van pizza

Een van de eersten die over de pizza schreef, was Alexander Dumas, schrijver van het boek De drie musketiers. Na een bezoek aan Napels in 1835 (niet zo heel lang geleden dus) schreef hij:

‘Pizza is a sort of talmouse [the French word for “cheese-cake” or “pastry shell with a filling of cheese”] like we bake at St.-Denis, and is round in shape and molded by the same dough as bread. . . . At first glance, the pizza appears to be a simple dish; after examination, it manifests as a compound dish. The pizza is with oil, the pizza is with bacon, the pizza is with lard, the pizza is with cheese, the pizza is with tomato, the pizza is with small fish.’

Een klein beetje storytelling kan geen kwaad, toch?

https://social.tippr.nl/de-oorsprong-van-pizza

Laatste artikelen

Een steuntje in de rug voor ondernemers

Buckaroo Horecaondernemers hebben met steeds hogere kosten te maken. In sommige gevallen zijn de kosten seizoensgebonden of verschillen ze per maand. Datzelfde kan gelden voor...

TOPPR van Augustus: Simon Daniël – Mr. Finch

TOPPR van de maand augustus, Simon Daniël, bartender bij het Utrechtse Mr. Finch.
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg