fbpx

Dry aged vlees door middel van rijpingskasten

Je ziet het steeds vaker, een restaurant met een mega grote glazen kast waar verschillende delen rauw vlees van verschillende soorten dieren aan een grote vleeshaak hangen. De één vind het minder smakelijk dan de ander. Maar laten we wel wezen, het trekt wel aandacht! Deze glazen kasten worden rijpingskasten genoemd. Volgens verschillende slagers is gerijpt vlees, het dry aged vlees de toekomst. Er wordt beweerd dat diverse soorten vlees lekkerder zijn van smaak als ze enige tijd kunnen rijpen. Dry aging is de naam voor het proces waarbij vleeskarkassen zonder verpakking worden gerijpt in de desbetreffende rijpkasten. Deze kasten zijn vochtvrij en koel. De ideale temperatuur blijkt tussen de 0 en de 4 graden Celsius te zijn. In de koelcel moet de luchtvochtigheid rond de 85 procent liggen. Als de luchtvochtigheid rond de 85 procent ligt dan zal het vocht in het vlees tot wel dertig procent verdampen, en wordt het spierweefsel door natuurlijke enzymen afgebroken. Door deze langzame besterving wordt het vlees extreem mals en de smaakvoller en unieker. 

Bron: smaakindezaak / Foto: delmo.nl

https://social.tippr.nl/dry-aged-vlees-door-middel-van-rijpingskasten

Laatste artikelen

Branded Horeca – Louis Vuitton Hotel

Misschien heb je het al gezien: het Louis Vuitton Hotel op de Champs-Élysées in Parijs is een blikvanger geworden. Dit is een voorbeeld van...

Controles EK Voetbal 2024 in de Horeca

De controle op licenties voor evenementen zoals het EK voetbal 2024 wordt deze dagen extra uitgevoerd en dit kan je op de volgende manieren...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg