fbpx

Een echt fotowaardig dessert!

Met Kerstmis in aantocht kunnen we langzaam al gaan zoeken naar heerlijke gerechten om te bereiden. Niet alleen voor familie, maar ook voor de gasten natuurlijk. Wij vonden dit heerlijke recept en weten haast zeker dat je gasten er ook van zullen genieten. Zowel van de looks als van de smaak!

Wat heb je nodig?
– 200 gr monchou
– 125 ml slagroom
– 30 gr suiker (of meer als je van zoet houdt)
– 100 gr bastognekoekjes
– 40 gr roomboter

Kersenvlaaivulling
– 200 gr kersen (uit de diepvries)
– Scheutje water
– 2 tl maïzena + 1 el water
– 1 el suiker (of meer als je van zoet houdt)

Hoe maak je dit?
1. Begin met het maken van de bastogne koekjesbodem. Maal de koekjes fijn in je keukenmachine, of plet ze met een deegroller.
2. Laat de roomboter smelten en meng dit met de koekkruimels. Ze moeten licht vochtig worden.
3. Verdeel de bastogne kruimels over 4 glaasjes en druk de bodem aan met de bolle kant van een lepel. Of met een klein borrelglaasje. Zet de glaasjes in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.
4. Klop de roomkaas los met een spatel. Klop in een andere kom de slagroom met de suiker tot stijve pieken. Ik houd zelf van licht zoete smaken, dus gebruik niet al teveel suiker. Ben je daar wel fan van, voeg dan gerust een extra lepel suiker toe.
5. Spatel de slagroom door de monchou. Verdeel de vulling over de 4 glaasje. Laat de monchoutaart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
6. Maak in de tussentijd de kersenvlaaivulling. Doe de kersen met een klein scheutje water en suiker naar wens in een steelpan. Breng het zachtjes aan de kook.
7. Zodra de kersen wat zachter geworden zijn voeg je een papje toe van de maïzena gemengd met een el water. Roer het geheel om en laat het nog een paar minuten zachtjes koken. Je zult zien dat de kersenvlaaivulling indikt.
8. Laat de kersenvulling volledig afkoelen.
9. Verdeel de kersencompote over de monchoutaartjes.
10. Serveer de monchoutaart in een glaasje meteen. Of bewaar ze tot gebruik in de koelkast. Je kunt dit dessert prima een dag van tevoren maken.

Bron: Uit Pauline’s Keuken

https://social.tippr.nl/een-echt-fotowaardig-dessert

Laatste artikelen

10 TIPS Trend: No Waste Restaurant

Kosten Besparen met No Waste - van Waste naar No Waste RestaurantDuurzaamheid in de horeca gaat verder dan het bord - het is een ketenbrede...

Lekker zomers: gekonfijte Artisjokburger

Caprichos del Paladar Steeds meer consumenten kiezen voor een burger. Hier zien we dat steeds vaker de keuze gemaakt wordt voor een gezonde gourmet burger.Caprichos...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg