fbpx

Fabeltjeskrant: zuivel is zo slecht nog niet

Wat is nu het beste: volle of magere zuivel? Men denkt vaak mager te moeten pakken, omdat dit gezonder is, maar is dit ook zo? In de Middeleeuwen ontstond zelfs de uitdrukking ‘zuivel op zuivel, dan haalt je de duivel’. Mensen die veel zuivel gebruikten werden ­toen zelfs beschuldigd van hekserij en later werd de uitdrukking gebruikt om te veel consumptie van zuivel tegen te gaan.

Het blijkt dat er helemaal geen relatie bestaat tussen het consumeren van melk (vol, halfvol of mager) en hart- en vaatziekten. Gefermenteerde zuivelproducten als yoghurt en kaas beschermen zelfs enigszins tegen hart- en vaatziekten en type 2 diabetes. Winning!

Er wordt daarbij geen duidelijk ­verschil gevonden tussen volvette en magere yoghurt of kaas. Volle melk lijkt ook niet meer dikmakend dan ­magere melk; waarschijnlijk omdat volle melk beter verzadigt dan magere melk.

Bron: Het Parool

https://social.tippr.nl/fabeltjeskrant-zuivel-is-zo-slecht-nog-niet

Laatste artikelen

Cashew Trend Kan Niet Ontbreken in de Horeca

Cashewnoten, uniek vanwege hun groeiwijze aan de kasjoeboom, bieden uitgebreide culinaire mogelijkheden voor de horeca en leveren tegelijkertijd gezondheidsvoordelen op. Aangezien elke cashewappel...

TOPPR van April:  Bilal – HighSide Burgers 

Zeven maanden geleden opende Paulos Dimitropoulos, HighSide Burgers in Alphen aan den Rijn. Een restaurant gericht op luxe hamburgers die bij mensen thuis worden...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg