fbpx

Fabeltjeskrant: zuivel is zo slecht nog niet

Wat is nu het beste: volle of magere zuivel? Men denkt vaak mager te moeten pakken, omdat dit gezonder is, maar is dit ook zo? In de Middeleeuwen ontstond zelfs de uitdrukking ‘zuivel op zuivel, dan haalt je de duivel’. Mensen die veel zuivel gebruikten werden ­toen zelfs beschuldigd van hekserij en later werd de uitdrukking gebruikt om te veel consumptie van zuivel tegen te gaan.

Het blijkt dat er helemaal geen relatie bestaat tussen het consumeren van melk (vol, halfvol of mager) en hart- en vaatziekten. Gefermenteerde zuivelproducten als yoghurt en kaas beschermen zelfs enigszins tegen hart- en vaatziekten en type 2 diabetes. Winning!

Er wordt daarbij geen duidelijk ­verschil gevonden tussen volvette en magere yoghurt of kaas. Volle melk lijkt ook niet meer dikmakend dan ­magere melk; waarschijnlijk omdat volle melk beter verzadigt dan magere melk.

Bron: Het Parool

https://social.tippr.nl/fabeltjeskrant-zuivel-is-zo-slecht-nog-niet

Laatste artikelen

Gastvrij Rotterdam

Gastvrij Rotterdam is dé horeca vakbeurs van Rotterdam en omgeving voor ambitieuze horecaprofessionals en vindt plaats in Rotterdam Ahoy. Als toonaangevend gastronomisch platform brengt...

Een steuntje in de rug voor ondernemers

Buckaroo Horecaondernemers hebben met steeds hogere kosten te maken. In sommige gevallen zijn de kosten seizoensgebonden of verschillen ze per maand. Datzelfde kan gelden voor...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg