fbpx

Feitjes over de inktvis

Voor de één is een inktvis een delicatesse, de ander ziet de inktvis als een taai glibberig dier dat lekker in de zee thuis hoort. Toch wordt de inktvis steeds vaker gebruikt in de keuken en in sommige landen zelfs rauw gegeten. Wil je ook in jouw zaak meer met de inktvis gaan werken? Dan is het handig om een aantal feitjes over het weekdier te weten. Je kunt de inktvissen grofweg in drie categorieën onderverdelen.
De calamaris is de pijlstaart inktvis. Het is een witgekleurde puntige inktvis. Economisch gezien is het de belangrijkste inktvissoort. De calamaris wordt vak geserveerd als ringetjes met een gefrituurd laagje.
De sepia of zeekat wordt traditioneel in eigen inkt gaar gesmoord. De inkt van deze inktvis wordt ook veel gebruikt als natuurlijke kleurstof (bijvoorbeeld voor het kleuren van pasta). De naam sepia is gekozen omdat de kleur van de inkt lijkt op het bruine “sepia”. Sepia wordt vaak gegrild, of
Ten slotte is er de octopus. Deze inktvis is populair in de keuken van de landen in het Middellandse Zeegebied. De lange vangarmen zijn een delicatesse. Het vlees is taai en moet daarom voor het bereiden behandeld worden door ze te spoelen en plat te slaan. 

Het stevige visvlees van inktvis is taai van structuur. De smaak is mild en zoet. Verse inktvis is minder taai dan de diepgevroren exemplaren. Dat geldt overigens niet voor de octopus, die is uit de diepvries juist minder taai. Inktvis is het hele jaar door verkrijgbaar. Inktvis worde ook gedroogd of gepekeld aangeboden.

Bron: receptenboek.nl

https://social.tippr.nl/feitjes-over-de-inktvis

Laatste artikelen

Een verrassende Maaza Colada!

Maaza Laat de zomerse vibes in jouw zaak stralen met de verrukkelijke Mango Colada, gemaakt met de heerlijke Maaza Mango. Maaza gebruikt enkel de allerbeste...

De Rijping van Oude Kaas in de Horeca

Kaasrijping, of affinage, is een essentieel proces waarbij kaas onder specifieke condities rijpt om zijn smaak, textuur en aroma te ontwikkelen. Dit proces varieert...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg