fbpx

Gastronomie met de Limburgse ‘G’ erkend door de MICHELIN

De Limburgse ‘G’. De letter die Limburg eigenheid klank geeft. Dankzij onze ‘G’ zijn we herkenbaar anders dan andere Nederlanders. En dat reikt verder dan de manier waarop Limburgers ‘m uitspreken. Want wie die ‘G’ hoort, denkt meteen aan het Goede leven, aan Genieten, Gastvrijheid en Gezamenlijkheid. Wat erkend is door de MICHELIN door de uitreiking van de sterren terug te laten keren naar Maastricht in 2024

Het zijn waarden die bezoekers desgevraagd aan Limburg en Limburgers toekennen. Daar mogen Limburgers best trots op zijn. En ze zouden er meer mee mogen doen. Bijvoorbeeld door samen nog meer aandacht te besteden aan een belangrijk, onderscheidend en kansrijk aspect van het profiel van onze regio: de Gastronomie. En inderdaad: daar is die ‘G’ weer.

Op de hoogte blijven? Download de TIPPR-app:



Limburg aan de Maas
Maastricht aan de Maas

Dat begint bij een gezamenlijk bewustzijn van het goud dat Limburgers in handen hebben. Of liever gezegd: het goud onder onze voeten. De Limburgse grond heeft een samenstelling die uniek is voor Nederland. Naast zand en klei vind je in het zuiden extreem vruchtbare lössgrond. Hebben ze nergens anders in ons land en is ideaal voor bijvoorbeeld fruitbomen en wijnbouw. Tel daarbij op de zandgronden in het midden van Limburg, waar bijvoorbeeld asperges beter groeien dan waar ook, en de kleigronden meer naar het noorden waar vee en snelgroeiende gewassen hun thuis hebben.

En dan besef je: Limburgers kunnen de term ‘streekproducten’ een hele nieuwe invulling geven. Want met zoveel keuze aan hoogwaardige lokale producten en ingrediënten tover je moeiteloos een volledig Limburgs gerecht op tafel, sterker nog: je kunt er met gemak een hele menukaart mee vullen. En volgend seizoen weer een nieuwe. Met producten uit eigen Limburgse grond, met liefde en zorg geteeld, gebrouwen, gebakken en bereid door je eigen streekgenoot of misschien zelfs je buurman.

Zo weet je wat je gasten eten, je kunt ze uit eigen ervaring vertellen waar het groeit en hoeveel liefde, aandacht en vakmanschap erin is gestoken. En hoe vers en gezond het is, simpelweg omdat het de kortst mogelijke weg heeft afgelegd. Is nog eens heel erg duurzaam ook. Niet alleen vanwege het minimum aan transportkilometers en milieubelasting, maar ook omdat onze lokale economie ervan profiteert, onze eigen streek, onze eigen mensen.

Stuk voor stuk Limburgers die met hart en ziel werken aan de mooiste en beste landbouwproducten ter wereld. Van grootschalig en intensief, tot heel klein en exclusief. En in alle gevallen: innovatief. Niet voor niets heeft Limburg een campus die volledig gefocust is op gezonde voeding: Brightlands Campus Greenport Venlo. Vernieuwers uit de landbouw, het bedrijfsleven, wetenschap en onderwijs werken hier samen aan innovaties in gezonde voeding, aan toekomstige landbouw en bio-circulaire economie.

Limburg Vrijthof en de Michelin
Vrijthof Maastricht

In het hart van een regio met een van de meest productieve, duurzame en winstgevende agrofoodsectoren ter wereld. Waar de combinatie van grond, gewas en gezondheid telkens weer nieuwe invulling krijgt. Van de opbrengst daarvan profiteert onze hele regio, nu en in de toekomst.

Samen kunnen Limburgers die waarde nog verder vergroten. Door als horecaondernemers bewuster te kiezen voor lokale producten en dat ook naar onze gasten uit te dragen. Met trots te vertellen over de herkomst van wat Limburgers gasten voorschotelen, wat ze voor ze koken en schenken. Vermeld het op de kaart, op je website, beveel het aan, maak het zichtbaar en versterk daarmee het gastronomisch profiel van ons Limburg.

Bezoekers en gasten zullen het herkennen en waarderen als logisch en waardevol element van onze eigenheid, onze Limburgse ‘G’. En dat is cruciaal voor ons onderscheidend vermogen in een wereld waarin consumenten steeds kritischer zijn op wat ze aangeboden krijgen, op kwaliteit, gezondheid en duurzaamheid. Zeker als het om voeding gaat. Die kieskeurigheid biedt enorme kansen voor een regio die op eigen kracht, met eigen producten en een eigen identiteit andere keuzes durft te maken. Die bewust en met trots iedereen helpt te genieten van het beste wat ze te bieden heeft. Van grond tot mond, dat is de waarde van gastronomie met de Limburgse ‘G’.

Lees meer over Limburg en de MICHELIN, klik hier.

He Limburgse landschap
Limburgs Landschap

Gebruik de TIPPR app voor meer inspiratie, klik hier.

Nu je hier toch bent …

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR-app!

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

Profiteer van het EK met Speciale EK-cocktails

Het EK nadert snel, en als horecaondernemer heb je de perfecte gelegenheid om hiervan te profiteren. Door EK-gerelateerde extra's aan te bieden, kun je...

Het belang van EBITDA in de horeca

Als horecaondernemer kan EBITDA je waardevolle inzichten bieden in je bedrijfsvoering. EBITDA, afgeleid van Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation, and Amortization, onthult de zuivere...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg