fbpx

Glutenvrij niet per se gezond

Glutenvrij eten is hip. De glutenvrije havermout, crackers en koekjes vliegen je om de oren. Gasten denken massaal dat ze gezond bezig zijn, áls ze maar zo veel mogelijk glutenvrij eten. Maar wat blijkt uit recent onderzoek van de Consumentenbond? Speciale glutenvrije producten zijn lang niet altijd een gezond alternatief voor reguliere producten. En dat terwijl ze vaak een stuk duurder zijn. De Consumentenbond keek naar de ingrediëntenlijst van 5 A-merkproducten en de bijbehorende glutenvrije variant. De verschillen blijken soms bizar groot. Wat de reden hiervan is? De fabrikanten geven in het onderzoek aan dat voor glutenvrije producten meer zout nodig is voor een rijkere smaakervaring, suiker nodig is omdat glutenvrij meel niet zo snel kleurt (of krokant wordt bij het bakken). Bovendien zitten er minder vezels in glutenvrije producten omdat er meelvervangers worden gebruikt (zoals aardappelzetmeel).

https://social.tippr.nl/glutenvrij-niet-per-se-gezond

Laatste artikelen

Michelin Sterren 2024: Nederland

  Maandag 7 oktober worden de MICHELIN Sterren 2024 voor Nederland uitgereikt tijdens de BBB Maastricht, een prestigieuze erkenning voor de topprestaties van chefs. We...

Uitnodiging: TIPPR.AI Workshop @ BBB Maastricht

TIPPR Wil je slimmer en efficiënter werken in de horeca en tijd én kosten besparen? Ontdek hoe TIPPR.AI horecaondernemers helpt slimme beslissingen te nemen, zodat...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg