Glutenvrij eten is hip. De glutenvrije havermout, crackers en koekjes vliegen je om de oren. Gasten denken massaal dat ze gezond bezig zijn, áls ze maar zo veel mogelijk glutenvrij eten. Maar wat blijkt uit recent onderzoek van de Consumentenbond? Speciale glutenvrije producten zijn lang niet altijd een gezond alternatief voor reguliere producten. En dat terwijl ze vaak een stuk duurder zijn. De Consumentenbond keek naar de ingrediëntenlijst van 5 A-merkproducten en de bijbehorende glutenvrije variant. De verschillen blijken soms bizar groot. Wat de reden hiervan is? De fabrikanten geven in het onderzoek aan dat voor glutenvrije producten meer zout nodig is voor een rijkere smaakervaring, suiker nodig is omdat glutenvrij meel niet zo snel kleurt (of krokant wordt bij het bakken). Bovendien zitten er minder vezels in glutenvrije producten omdat er meelvervangers worden gebruikt (zoals aardappelzetmeel).
Glutenvrij niet per se gezond
https://social.tippr.nl/glutenvrij-niet-per-se-gezond
Laatste artikelen
Pacha Ibiza verlaagt prijzen met 70% – prijsflexibiliteit
TIPPR-team - 0
We hoeven je niet te vertellen dat marges onder druk staan. Inkoop, personeel, energie, alles is duurder. Tegelijkertijd letten gasten steeds meer op hun...
Drie soorten knoflook kort uitgelicht!
TIPPR-team - 0
Knoflook is een vaste waarde in de keuken. Maar wist je dat het soort knoflook grote invloed heeft op smaak, intensiteit en toepassing? Net...
Insight
Drie soorten knoflook kort uitgelicht!
Knoflook is een vaste waarde in de keuken. Maar wist je dat het soort knoflook grote invloed heeft op smaak,...
Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?
Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.