fbpx

Groente van de zee

Veel van wat onder water leeft is favoriet in verschillende keukens over de hele wereld. Vis en schelpdieren, we kunnen er niet omheen en de producten zijn zo veelzijdig dat je er van alles mee kunt. Maar naast de verschillende vissoorten, week- en schelpdieren wordt er nu steeds vaker gebruik gemaakt van de zogenoemde groente uit de zee. Je kunt stellen dat de onderwaterwouden minstens zoveel te bieden hebben als de bovengrondse bossen. Denk aan zeewierpasta, makkelijk te gebruiken door verschillende gerechten. Of neem dulse; gebakken smaakt het naar bacon (mmm!) maar dan mega gezond en net zo voedzaam als kool. Natuurlijk niet te vergeten het al wat bekende zeewier, boordevol mineralen en vitaminen, waarvan de vis die wij eten ook hun voedingstoffen vandaan halen. De groente van de zee is een wereld die zich nu pas echt begint te openbaren en een heel nieuw spectrum aan ongekende en gevarieerde smaken te bieden heeft. Door meer gebruik te maken van de groente van de zee en de bijvangst hoeft het niet zo slecht te gaan met de vis als dat het nu gesteld is. Het enige wat moet veranderen is de filosofie om alleen uit de zee te eten wat we kennen en niet open te staan voor nieuwe producten. Langzamerhand lijkt deze filosofie te veranderen, en naar onze mening is die de moeite waard.

Bron: foodinspiration

https://social.tippr.nl/groente-van-de-zee

Laatste artikelen

TOPPR van de maand juni: Kamel Aouichaoui – Floor Manager bij Pavarotti in Den Haag

TOPPR van de maand juni is Kamel Aouichaoui (66), Floor Manager bij restaurant Pavarotti in het Haagse Kijkduin. Als de trotse drager van de titel...

Negroni Sbagliato

“Sbagliato” is een Italiaans woord dat “fout” of “vergissing” betekent. In de context van cocktails verwijst het naar de Negroni Sbagliato, een variatie op...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg