fbpx

Groente van de zee

Veel van wat onder water leeft is favoriet in verschillende keukens over de hele wereld. Vis en schelpdieren, we kunnen er niet omheen en de producten zijn zo veelzijdig dat je er van alles mee kunt. Maar naast de verschillende vissoorten, week- en schelpdieren wordt er nu steeds vaker gebruik gemaakt van de zogenoemde groente uit de zee. Je kunt stellen dat de onderwaterwouden minstens zoveel te bieden hebben als de bovengrondse bossen. Denk aan zeewierpasta, makkelijk te gebruiken door verschillende gerechten. Of neem dulse; gebakken smaakt het naar bacon (mmm!) maar dan mega gezond en net zo voedzaam als kool. Natuurlijk niet te vergeten het al wat bekende zeewier, boordevol mineralen en vitaminen, waarvan de vis die wij eten ook hun voedingstoffen vandaan halen. De groente van de zee is een wereld die zich nu pas echt begint te openbaren en een heel nieuw spectrum aan ongekende en gevarieerde smaken te bieden heeft. Door meer gebruik te maken van de groente van de zee en de bijvangst hoeft het niet zo slecht te gaan met de vis als dat het nu gesteld is. Het enige wat moet veranderen is de filosofie om alleen uit de zee te eten wat we kennen en niet open te staan voor nieuwe producten. Langzamerhand lijkt deze filosofie te veranderen, en naar onze mening is die de moeite waard.

Bron: foodinspiration

https://social.tippr.nl/groente-van-de-zee

Laatste artikelen

Horeca 2025: Belangrijke Veranderingen per 1 jan!

Per 1 januari 2025 treden er diverse wijzigingen in werking die van belang zijn voor horecaondernemers. Hieronder een overzicht van de belangrijkste veranderingen:1. Nieuwe...

Advocaat op je dessertkaart in de horeca

Advocaatlikeur is een romige, meestal gele likeur die voornamelijk is gemaakt van eidooiers, suiker, en een sterke alcoholische basis, vaak brandewijn of jeneverbessen. De...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg