fbpx

Handgeschreven menu’s of niet?

Restaurants met handgeschreven menu’s wekken dat associatie op dat het eten gezonder is dan bij buren met niet handgeschreven menu’s. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Ohio.

De respondenten kregen twee menukaarten van een restaurant. Op de eerste menukaart was het lettertype Helvetica gebruikt. Voor de andere menukaart was er een handgeschreven lettertype gebruikt.

De deelnemers vonden de menukaart met de handgeschreven tekst prettiger. Het ’gekrabbel’ voor een gast wekt de perceptie dat er meer liefde en inspanning in de gerechten zit. Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat de gasten dachten dat het menu meer ’liefde’ bevat en ze het restaurant meer bereikbaar vinden én eerder geneigd zijn terug te keren.

Tekstcredit: Telegraaf

https://social.tippr.nl/handgeschreven-menu-s-of-niet

Laatste artikelen

TOPPR van mei: Robin Lindhout – Eventmanager bij Sunset Beachbar, Alphen aan den Rijn

Robin Lindhout is eventmanager bij Sunset Beachbar in Alphen aan den Rijn en is horeca TOPPR van de maand mei. Ze draait haar hand nergens voor...

Horeca-DRUK Forecast Report 2025: Strategieën voor Marge, Personeels- en Gasten-DRUK

In de dynamische horeca Nederland 2025 staat de sector onder grote druk door stijgende kosten, personeelstekorten en veranderende gastverwachtingen. Dit horeca trendrapport biedt waardevolle inzichten voor ondernemers die...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg