fbpx

Help! Je soep is veel te zout!

Oh nee! Je hebt een veel te zoute soep gemaakt… What to do? Nou maak je geen dikke benen, want je kunt meerdere dingen doen. Soepen op waterbasis kun je gemakkelijk verdunnen met zoutloze bouillon. Mocht je dat niet bij de hand hebben dan kun je de soep ook verdunnen met water, en vervolgens extra kruiden toevoegen om de smaak weer in balans te brengen. Blijf vooral veel proeven tussendoor, maar dat doe je waarschijnlijk al!
Wat ook helpt bij soepen en sauzen die niet helemaal naar wens zijn, is het laten meekoken van iets zetmeelrijks zoals een aardappel. Het teveel aan zout wordt op deze manier opgenomen. Het is misschien wel nodig om extra vocht toe te voegen, om te voorkomen dat de saus/soep te dik wordt. Geef het vooral nog niet meteen op, want het valt best vaak nog wel te redden!

Bron: ELLE Eten

https://social.tippr.nl/help-je-soep-is-veel-te-zout

Laatste artikelen

TOPPR van de maand juni: Kamel Aouichaoui – Floor Manager bij Pavarotti in Den Haag

TOPPR van de maand juni is Kamel Aouichaoui (66), Floor Manager bij restaurant Pavarotti in het Haagse Kijkduin. Als de trotse drager van de titel...

Negroni Sbagliato

“Sbagliato” is een Italiaans woord dat “fout” of “vergissing” betekent. In de context van cocktails verwijst het naar de Negroni Sbagliato, een variatie op...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg