fbpx

Help! Je soep is veel te zout!

Oh nee! Je hebt een veel te zoute soep gemaakt… What to do? Nou maak je geen dikke benen, want je kunt meerdere dingen doen. Soepen op waterbasis kun je gemakkelijk verdunnen met zoutloze bouillon. Mocht je dat niet bij de hand hebben dan kun je de soep ook verdunnen met water, en vervolgens extra kruiden toevoegen om de smaak weer in balans te brengen. Blijf vooral veel proeven tussendoor, maar dat doe je waarschijnlijk al!
Wat ook helpt bij soepen en sauzen die niet helemaal naar wens zijn, is het laten meekoken van iets zetmeelrijks zoals een aardappel. Het teveel aan zout wordt op deze manier opgenomen. Het is misschien wel nodig om extra vocht toe te voegen, om te voorkomen dat de saus/soep te dik wordt. Geef het vooral nog niet meteen op, want het valt best vaak nog wel te redden!

Bron: ELLE Eten

https://social.tippr.nl/help-je-soep-is-veel-te-zout

Laatste artikelen

Forecast Report 2025

De horecabranche staat onder DRUK in 2025. In het Forecast Report van 2025 bespreken we vijf cruciale thema’s die jouw succes bepalen en hoe...

Horeca-DRUK Forecast Report 2025: Strategieën voor Marge, Personeels- en Gasten-DRUK

In de dynamische horeca Nederland 2025 staat de sector onder grote druk door stijgende kosten, personeelstekorten en veranderende gastverwachtingen. Dit horeca trendrapport biedt waardevolle inzichten voor ondernemers die...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg