fbpx

Herkomst bepaalt smaak

De herkomst van de plant bepaalt natuurlijk de smaak. Als de plant op een totaal andere plek groeit, dan smaakt hij natuurlijk ook anders. Dat is zo leuk aan koffie: het is nooit hetzelfde. Het klimaat speelt immers een belangrijke rol. De smaken in Midden-Amerika zijn voornamelijk bloemen, citrus, melkchocolade en een lichte body. In Zuid-Amerika is het weer net iets anders. Hier is het chocolade, karamel, nootjes en een volle body. In Afrika heb je wijnachtige aciditeit, citrus, bessen en een lichte body en ten slotte in Azië is het kruidig met een volle body. Natuurlijk kunnen er binnen de regio’s ook nog grote verschillen zitten, dus het is nooit saai met de bonen.

Foto credit via Coffeetea.about.com

https://social.tippr.nl/herkomst-bepaalt-smaak

Laatste artikelen

Gratis naar de Horecava met TIPPR

Ervaar Het TOPPR-initiatief op de Horecava!Wil je als horecaondernemer of -medewerker gratis naar de Horecava 2025 én inspiratie opdoen om jouw team te versterken?...

6 Tips om je te onderscheiden met thee

Er is in de horeca veel te verdienen met thee, mits je er echt een ervaring van maakt. Thee is vaak de afsluiter van...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg