fbpx

Het – nu nog onbekende – superfood camu camu

Camu Camu (Myrciaria dubia) is een struik die oorspronkelijk voorkomt in vochtige gebieden in het Amazone gebied; Zuid-Amerika dus. Aan deze struik groeien geel/paarsachtige besjes die door de oorspronkelijke bewoners niet werden gegeten, waarschijnlijk omdat ze heel erg zuur waren. Tegenwoordig weten we dat ze een hoge dosis waardevolle voedingsstoffen bevatten, waaronder een extreem hoge dosis vitamine C. De belangstelling hiervoor is daarom de laatste tien jaar flink toegenomen. Tegenwoordig zijn er plantages waar deze struik wordt gekweekt. De rijpe bessen worden na het plukken gevriesdroogd en de pulp wordt vermalen tot een poeder. Dit poeder wordt in Zuid Amerika gebruikt als smaakmaker in bijvoorbeeld ijs, jam en snoepgoed. In het westen wordt het tegenwoordig vooral gezien als superfood. Het is beschikbaar in losse poedervorm of capsules. Zoals gezegd is camu camu bekend geworden door het hoge gehalte vitamine C dat erin zit. Het is de op één na rijkste bron van natuurlijke vitamine C op aarde.

https://social.tippr.nl/het-nu-nog-onbekende-superfood-camu-camu

Laatste artikelen

Een steuntje in de rug voor ondernemers

Buckaroo Horecaondernemers hebben met steeds hogere kosten te maken. In sommige gevallen zijn de kosten seizoensgebonden of verschillen ze per maand. Datzelfde kan gelden voor...

TOPPR van Augustus: Simon Daniël – Mr. Finch

TOPPR van de maand augustus, Simon Daniël, bartender bij het Utrechtse Mr. Finch.
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg