fbpx

Hoe bewaar je half harde kaas?

Je kunt het zuivelproduct in drie categorieën indelen: hard, halfhard en zacht. Onder de half harde kazen vallen de Hollandse en Zwitserse blokken waarbij er normaliter een kaasschaaf aan te pas komt, zoals Goudse kaas of Emmentaler. Ongeopend gaat de kaas één tot twee maanden mee, geopend is halfharde kaas twee tot drie weken houdbaar in de koelkast. Bij invriezen kun je de levensduur van halfharde kaas verlengen, maar dit verschilt nogal per soort van twee tot acht maanden – hoe zachter de kaas, hoe korter. Invriezen levert wel verlies van smaak op, dus die optie kiezen we liever niet.

https://social.tippr.nl/hoe-bewaar-je-half-harde-kaas

Laatste artikelen

TOPPR van April:  Bilal – HighSide Burgers 

Zeven maanden geleden opende Paulos Dimitropoulos, HighSide Burgers in Alphen aan den Rijn. Een restaurant gericht op luxe hamburgers die bij mensen thuis worden...

Frisse Lente Salade

Rotterdamsche Oude Een klassieker op bijna iedere lunchkaart: de geitenkaassalade. Hoewel er veel varianten zijn, wordt er vaak toch gekozen voor een standaard recept.Wil jij...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg