fbpx

Hoe bewaar je kaas het beste

Wij Nederlanders eten gemiddeld 20 kilo kaas per jaar. Heerlijk. Een stukje oude kaas met mosterd of juist een stukje brie op de borrelplank. Gasten krijgen er geen genoeg van (en wij ook niet). Om kaas goed te kunnen bewaren kun je hem het beste in bakpapier wikkelen. Zo wordt de kaas niet te vochtig, maar ook niet te droog. Bakpapier zorgt ervoor dat overtollig vocht wordt tegengegaan en er dus minder snel schimmel op de kaas komt te staan.
Voor zachte, blauwe kaas geldt (jam jam): hoe rijper, hoe smeuïger, hoe meer vocht. Bij deze kaassoort kun de kaas daarom het best wikkelen in twee lagen: een laag bakpapier met daaroverheen een laag aluminiumfolie tegen het lekken. Of je kunt natuurlijk aan het einde van de dag zelf genieten van alle kaas die over is.

https://social.tippr.nl/hoe-bewaar-je-kaas-het-beste

Laatste artikelen

On trend met Crushi: inspiratie met de Kiwi & Jalapeño salsa

Bresc Kiwi & Jalapeño salsa: Fris en pittigDe Kiwi & Jalapeño salsa is een verfrissende salsa die de zoetheid van kiwi combineert met de pittigheid...

Chipotle & Bell Pepper Salsa

Bresc NIEUW in het assortiment: de Chipotle & Bell Pepper salsa van Bresc, dé smaakmaker voor een intense, rokerige beleving! Deze salsa combineert de rijke,...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg