fbpx

Hoe bewaar je kaas het beste

Wij Nederlanders eten gemiddeld 20 kilo kaas per jaar. Heerlijk. Een stukje oude kaas met mosterd of juist een stukje brie op de borrelplank. Gasten krijgen er geen genoeg van (en wij ook niet). Om kaas goed te kunnen bewaren kun je hem het beste in bakpapier wikkelen. Zo wordt de kaas niet te vochtig, maar ook niet te droog. Bakpapier zorgt ervoor dat overtollig vocht wordt tegengegaan en er dus minder snel schimmel op de kaas komt te staan.
Voor zachte, blauwe kaas geldt (jam jam): hoe rijper, hoe smeuïger, hoe meer vocht. Bij deze kaassoort kun de kaas daarom het best wikkelen in twee lagen: een laag bakpapier met daaroverheen een laag aluminiumfolie tegen het lekken. Of je kunt natuurlijk aan het einde van de dag zelf genieten van alle kaas die over is.

https://social.tippr.nl/hoe-bewaar-je-kaas-het-beste

Laatste artikelen

Pacha Ibiza verlaagt prijzen met 70% – prijsflexibiliteit

We hoeven je niet te vertellen dat marges onder druk staan. Inkoop, personeel, energie, alles is duurder. Tegelijkertijd letten gasten steeds meer op hun...

Knoflook in de spotlight: Beemster Garlic

Bresc Zodra je ermee werkt, proef je het verschil: Beemster knoflook is vers, zacht en verfijnd. Geen scherpe, overheersende smaak zoals van gedroogde knoflook, maar...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg