Je kunt het zuivelproduct in drie categorieën indelen: hard, halfhard en zacht. Zachte kazen zijn de kazen die zich over je kaasplank draperen of zelfs uit laten smeren. Denk aan roombrie, mozzarella en roomkaas. Hmmm, heerlijk! Deze kazen kun je het minst lang bewaren, want ze bevatten het meeste vocht. En vocht is killing. Ze blijven één tot twee weken goed, het liefst in de originele verpakking. Invriezen gaat bij zachte kazen wat minder lekker. Ze zullen na het ontdooien niet zo zacht en smeuïg meer zijn als voorheen en soms zelfs gaan kruimelen. Invriezen is dus een optie, maar ga deze optie liever uit de weg. Het doet de kaas geen goed en je gasten zullen er ook minder gelukkig van worden.
Hoe bewaar je zachte kaas
https://social.tippr.nl/hoe-bewaar-je-zachte-kaas
Laatste artikelen
NIEUW! Hügli Premium sauzen
TIPPR-team - 0
Hügli
Bresc introduceert vier nieuwe premium sauzen van moederbedrijf Hügli in de Benelux. Deze sauzen zijn speciaal ontwikkeld om foodprofessionals te ondersteunen met hoogwaardige, kant-en-klare...
Duck Rally 12 juli – Samen ben je niet in je eendje!
TIPPR-team - 0
Op 12 juli ‘dobberen’ duizenden badeendjes over het aangelegde waterparcours op de Zevenhuizerplas. De jaarlijkse Duck Rally is een vrolijk charity-event met een serieuze missie. Onder...
Insight
Pestogeheimen…
Pesto is veel meer dan een simpele saus, het is een stukje Italiaanse culinaire traditie, boordevol smaak en geschiedenis. Van...
Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?
Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.