Gezond eten is tegenwoordig de drijfveer van veel mensen, ook als zij uiteten gaan. Steeds meer mensen willen gezond eten en hebben daar ook een boel voor over. We investeren daarom vaak genoeg in allerlei prijzige etenswaren om zo ‘verantwoord’ mogelijk bezig te zijn. Uit een onderzoek is gebleken dat de prijs van voedsel erg misleidend is. Uit onderzoek gepubliceerd in de Journal of Consumer Research blijkt dat we graag geld overhebben voor goede producten. Tenminste, als we denken dat het gezond is. Of dat ook echt zo is, weten we helemaal niet. Neem sinaasappelsap. Je kunt die van het huismerk krijgen voor een prikkie of die van een peperduur en chic merk voor een aanzienlijk hogere prijs. Wat doen we, massaal? Juist. Denken dat de duurdere variant beter voor ons is. Dit is ook vaak zo in restaurants. Je kunt hier goed op in spelen als horecaondernemer.
Hoe duurder, hoe gezonder?
https://social.tippr.nl/hoe-duurder-hoe-gezonder
Laatste artikelen
Tips: Gasten-DRUK
TIPPR-team - 0
De gasten-DRUK in 2025 is zowel een uitdaging als een kans voor horecaondernemers. Door zich aan te passen aan de veranderende behoeften van consumenten...
MICE Operations
TIPPR-team - 0
by Rabbit Events
Plan de beste events met minder werk. Het perfecte evenement organiseren kan makkelijker.Maak ook kennis met het bewezen proces van MICE Operations.Meer leads en...
Insight
Verduurzamen met (H)eerlijke Koffie: 5 Tips
Duurzaamheid in de horeca hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met slimme, haalbare aanpassingen maak jij jouw koffievoorziening groener en toekomstbestendig....
Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?
Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.