fbpx

Hoe is het mogelijk? De gezonde freakshake bestaat!

Donuts, koekjes, chocolade, marshmallows, snoepjes en een flinke dot slagroom: allemaal lekkere dingen die op een freakshake te vinden zijn. Mega lekker, maar niet zo ontzettend gezond natuurlijk. Gelukkig zijn er ook geniën die gezonde varianten bedenken die nét zo lekker zijn (en vegan, in dit geval).

Wat heb je nodig?
Voor de shake:
1 bevroren banaan
300 milliliter sojamelk
een handje bevroren frambozen
Voor de kokosslagroom:
1 blikje volvette kokosmelk
1 eetlepel kokosbloesemsuiker
1 theelepel vanillepoeder of vanille extract

Voor de mogelijke toppings:
50 gram extra pure chocolade
1 rode appel
frambozen
aardbeien
blauwe bessen
kersen
verse munt
raw cacao nibs
gedroogde cranberries

Hoe maak je dit??Zet een blikje volvette kokosmelk voor een nachtje achterin de koelkast. Zo verhardt de kokosmelk en scheidt het zich van het kokoswater. Het is belangrijk dat je volvette kokosmelk gebruikt, want een lichtere zal niet verharden. Schudt het blikje niet wanneer je het uit de koelkast haalt. Maak het blikje open, schep de harde kokosmelk eruit en mix dit met de vanille en de kokosbloesemsuiker voor zo’n 3-5 minuten. Het kokoswater dat achterblijft in het blikje, kun je gebruiken voor een smoothie of voor een van de shakes!
Om de de chocoladedruppels aan de binnenkant te krijgen, smelt je 50 gram extra pure chocolade in een bakje boven kokend water. Vervolgens giet je kleine beetjes met een theelepel in je glas, zodat het naar beneden druipt. Plaats dit voor een paar minuten in de koelkast om te harden.
Voor de shakes mix je de ingrediënten samen in een blender. Je kunt meer of minder sojamelk toevoegen om de gewenste dikte te krijgen. Giet dit in je glas, vul aan met de kokosslagroom en plaats er een schijfje appel op. Zorg er wel voor dat je een gat in de appel hebt gemaakt, zodat er later rietjes doorheen kunnen. Smeer nog wat kokosslagroom op de appelschijf en strooi hier je favoriete toppings overheen.

Recept en foto: De Hippe Vegetariër

https://social.tippr.nl/hoe-is-het-mogelijk-de-gezonde-freakshake-bestaat

Laatste artikelen

Een steuntje in de rug voor ondernemers

Buckaroo Horecaondernemers hebben met steeds hogere kosten te maken. In sommige gevallen zijn de kosten seizoensgebonden of verschillen ze per maand. Datzelfde kan gelden voor...

TOPPR van Augustus: Simon Daniël – Mr. Finch

TOPPR van de maand augustus, Simon Daniël, bartender bij het Utrechtse Mr. Finch.
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg