fbpx

Hoe wordt Sahlep gemaakt?

Sahlep is fijngemalen wortel van de orchidee. In Turkije is dit een heel bekend winterdrankje! Het wordt gecombineerd met volle melk en suiker. Tijdens het koken wordt de melk dik, schuimig en fluffy door het poeder. Ideaal voor de koude, regenachtige dagen. Kook 1 liter volle melk, zet het vuur laag, los er 200 g suiker en 1 el vanillesuiker in op. Voeg 1 dessertlepel sahlep toe en roer voortdurend met een garde tot de melk opnieuw kookt en omhoogkomt. Voorkom aanbranden. Wanneer de melk dik en schuimig is, is het klaar. Serveer in vier glazen en bestuif met kaneel.

Bron: ELLE Eten

https://social.tippr.nl/hoe-wordt-sahlep-gemaakt

Laatste artikelen

Partner in warme dranken

J.J.Darboven J.J. Darboven Classics is het huismerk van J.J. Darboven, een merk dat staat voor hoogwaardige kwaliteit. Met meer dan 155 jaar ervaring in het koffiebranden, zorgen wij ervoor...

Duurzame Reiniging in de Horeca

Ecolab - MAXX Synbiotic Waarom duurzame reiniging in de Horeca? Ontdek de Kracht van SynbioticaAls horecaondernemer weet je hoe belangrijk schoonheid en hygiëne zijn. Maar...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg