fbpx

Hoe wordt Sahlep gemaakt?

Sahlep is fijngemalen wortel van de orchidee. In Turkije is dit een heel bekend winterdrankje! Het wordt gecombineerd met volle melk en suiker. Tijdens het koken wordt de melk dik, schuimig en fluffy door het poeder. Ideaal voor de koude, regenachtige dagen. Kook 1 liter volle melk, zet het vuur laag, los er 200 g suiker en 1 el vanillesuiker in op. Voeg 1 dessertlepel sahlep toe en roer voortdurend met een garde tot de melk opnieuw kookt en omhoogkomt. Voorkom aanbranden. Wanneer de melk dik en schuimig is, is het klaar. Serveer in vier glazen en bestuif met kaneel.

Bron: ELLE Eten

https://social.tippr.nl/hoe-wordt-sahlep-gemaakt

Laatste artikelen

High Tea: Een Boost voor de Horeca

Een high tea kan je horecazaak tijdens rustige middaguren extra gasten trekken, waardoor de bezettingsgraad stijgt. Door reserveringen biedt dit evenement een stabiele inkomstenbron...

Hé ondernemer, verdien nu geld met je parkeerplekken!

Orange Charging Heb je laadpalen bij jouw onderneming? Dit is de vraag die steeds meer gasten stellen bij het reserveren van een restaurant of bij het...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg