fbpx

Hoeveel voedsel wordt er weggegooid?

Ongeveer een derde van de totale mondiale voedselproductie gaat verloren, schatten onderzoekers. Daaronder valt alle verlies dat plaatsvindt van productie tot en met aankoop door de consument. Een groot deel van deze verliezen wordt nog wel nuttig gebruikt, bijvoorbeeld als veevoer.
Zijn de voedingsmiddelen eenmaal in huis, dan gaat de verspilling door. Van alle bruikbare voeding (inclusief zuivel en olie) belandt jaarlijks ruim 40 kilo bij het afval. Dat kost elke Nederlander ruim 140 euro per jaar!

Bron: Milieu Centraal

https://social.tippr.nl/hoeveel-voedsel-wordt-er-weggegooid

Laatste artikelen

Forecast Report 2025

De horecabranche staat onder DRUK in 2025. In het Forecast Report van 2025 bespreken we vijf cruciale thema’s die jouw succes bepalen en hoe...

Horeca-DRUK Forecast Report 2025: Strategieën voor Marge, Personeels- en Gasten-DRUK

In de dynamische horeca Nederland 2025 staat de sector onder grote druk door stijgende kosten, personeelstekorten en veranderende gastverwachtingen. Dit horeca trendrapport biedt waardevolle inzichten voor ondernemers die...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg