fbpx

Hoeveel voedsel wordt er weggegooid?

Ongeveer een derde van de totale mondiale voedselproductie gaat verloren, schatten onderzoekers. Daaronder valt alle verlies dat plaatsvindt van productie tot en met aankoop door de consument. Een groot deel van deze verliezen wordt nog wel nuttig gebruikt, bijvoorbeeld als veevoer.
Zijn de voedingsmiddelen eenmaal in huis, dan gaat de verspilling door. Van alle bruikbare voeding (inclusief zuivel en olie) belandt jaarlijks ruim 40 kilo bij het afval. Dat kost elke Nederlander ruim 140 euro per jaar!

Bron: Milieu Centraal

https://social.tippr.nl/hoeveel-voedsel-wordt-er-weggegooid

Laatste artikelen

Horeca-TOPPER van oktober: Jeroen van der Werf – The Ald Hotel Den Haag

In de lobby van The Ald Hotel Den Haag zorgt onze Horeca-TOPPR van oktober, Jeroen van der Werf ervoor dat elke gast zich écht...

Ask for Angela: Maak de horeca gastvrijer en juist veiliger.

Stel: een gast voelt zich onveilig tijdens een avond uit. Iemand wordt bijvoorbeeld handtastelijk, het gedrag is niet toelaatbaar in de horeca maar hulp...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg