fbpx

Horeca-TOPPR van september: Göksel Cakir – stripclub BonTon Rotterdam

De Rotterdamse horeca heeft er een opvallende nieuwkomer bij: BonTon, de eerste stripclub in Nederland met een focus op mannelijke dansers. Binnen enkele maanden is de zaak uitgegroeid tot een hotspot waar elke week meer dan honderd gasten op afkomen. Mede achter dit succes staat bedrijfsleider, Göksel Cakir, onze Horeca-TOPPR van september.

Van glazenwasser tot bedrijfsleider: Göksel bouwde in bijna twintig jaar een carrière in de horeca op. Nu stuurt hij een jong, nieuw team aan en zorgt hij dat de club professioneel, gastvrij én duurzaam opereert. Hoe doet hij dat? En wat kunnen andere horecaondernemers leren van zijn aanpak?

Lees het volledige verhaal van Göksel Cakir en ontdek waarom hij deze maand de titel Horeca-TOPPR verdient.

TOPPR van de maand september: Göksel Cakir

TOPPR van de maand september: Göksel Cakir
TOPPR van de maand september: Göksel Cakir

TIPS voor Horeca TOPPER’ s



Onze horeca-TOPPR van september is Göksel Cakir horeca manager en bedrijfsleider van de onlangs geopende stripclub BonTon in Rotterdam. De club, de eerste in Nederland met een focus op mannelijke dansers, is in no time uitgegroeid tot een opvallende hotspot in de Rotterdamse uitgaansscene, mede door de inzet van Göksel. Zo staat hij aan het roer van een jong team dat de nieuwe locatie soepel, professioneel en succesvol laat draaien. Met meer dan honderd plekken zit BonTon inmiddels twee avonden per week volledig vol. “En we willen de club nóg verder op de kaart zetten.”v

SEPTEMBER-TOPPR: GÖKSEL!

Van harte, Göksel! Wat maakt jouw rol als bedrijfsleider bij BonTon bijzonder?

“Heel simpel samengevat: Ik zorg ervoor dat alles op rolletjes loopt. Dat gaat van het inroosteren, aansturen, coachen en motiveren van het personeel tot het inkopen en beheren van de voorraad. En omdat we met een compleet nieuw en jong team van start zijn gegaan, ben ik de afgelopen maanden vooral bezig geweest met het inwerken en opleiden van collega’s die nog geen horeca-ervaring hadden, en dat is heel leuk om te doen. Het mooiste is om iedereen te zien groeien en samen een avond neer te zetten die vlekkeloos verloopt.”

‘We leren als jong team nog elke dag en daar worden we samen beter van’

“Per show ontvangen we meer dan 100 gasten en we draaien inmiddels twee avonden per week volledig volgeboekt. Dat is heel bijzonder voor zo’n jonge club. Natuurlijk leren we nog elke dag en gaat er soms iets mis, maar ook dat hoort erbij. Daar worden we alleen maar beter van.”

Stripclub BonTon Rotterdam, menu met de tekst if you know you know

‘We willen de club stap voor stap verder op de kaart zetten in het Rotterdamse nachtleven’

“De live-shows staan inmiddels stevig. Binnenkort volgt een dinershow met Herman den Blijker en uiteindelijk willen we ook met grotere evenementen gaan werken. Zo zetten we de club stap voor stap verder op de kaart, te beginnen in de Rotterdamse uitgaansscene.”

Waar komt je passie voor de horeca vandaan?

“Ben er op mijn zeventiende toevallig ingerold, toen ik nog niet wist welke kant ik op wilde met mijn leven. Ik begon echt ‘onderaan’ als glazenwasser in de spoelkeuken, werkte me op tot barman en ben nu al acht jaar met veel plezier en liefde actief bij BonTon. Eerst in Amsterdam en sinds de opening, vier maanden geleden, in Rotterdam.”

‘Bij BonTon, de enige club met focus op mannelijke dansers, draait het om de complete beleving’

“Ik hou echt van de horeca. Geen dag is hetzelfde, de werksfeer is heel goed en ik ben een mensenmens: ik geniet van de interactie met gasten en van de energie van het nachtleven. Bij BonTon komt dat allemaal samen. Wij verzorgen live-shows met, als enige club in Nederland, mannelijke strippers. Alles is stijlvol en veilig, het is een complete beleving die gasten ervaren als een bijzondere avond uit.”

Hoe gaan jullie bij BonTon om met duurzaamheid?

“Plastic, glas en restafval worden apart ingezameld en we focussen scherp op duurzame inkoop. Dat betekent dat we nauwkeurig bestellen om verspilling tegen te gaan. En dat gaat heel goed. Een simpel voorbeeld: we passen de menukaart vrij snel aan als iets niet loopt, daar zijn we heel flexibel in.”

Duurzaamheid in de horeca: BonTon geeft het goede voorbeeld

“Daarnaast maken we onder andere zelf onze aardbeiensiroop, hebben we biologische dranken in huis en werken we met vegan ingrediënten in onze cocktails. We gaan met de tijd mee en willen ook op dit vlak een verschil maken.”

Göksels gouden tip voor toekomstige horeca-toppers

Tot slot, wat is jouw tip voor horeca-collega’s of toekomstig talent?

“Blijf rustig, ook als het druk, hectisch of stressvol wordt. Neem een moment om even diep adem te halen, hou overzicht en focus. En luister echt naar de gast: vaak vertellen ze meer dan dat ze alleen hun bestelling doorgeven. Door ze die aandacht te geven wordt hun ervaring nóg beter. En vooral: geniet van je werk. Doe het met passie en plezier, dan straal je dat ook uit. Gasten voelen dat en komen dan graag terug. Het draait allemaal om oprechte gastvrijheid.”

Met deze TOPPR-nominatie laten we zien hoe belangrijk het is om inspirerende horecamedewerkers te waarderen. En inspirerend, dat is Göksel zeker. Begonnen in de horeca als afwasser is hij bijna 20 jaar later manager van stripclub BonTon. Daarmee is hij een echte horeca-held en een enorm voorbeeld voor jong talent en toekomstige toppers!

Van glazenwasser tot bedrijfsleider

TOPPR van september: Göksel Cakir – stripclub BonTon (Rotterdam)

Bij TIPPR hebben we waardering voor de harde werkethiek van de horecamedewerkers, en daarom willen we hen graag in zonnetje zetten.

Wil je een horecamedewerker nomineren als TOPPR? Klik hier voor meer informatie hoe je een TOPPR kan aanmelden

Als TIPPR willen we de felicitaties overbrengen aan de TOPPR van de maand. Deze TOPPR maakt kans op de titel TOPPR van het jaar en zal meedingen naar deze eer tijdens de Horecava. Wil je meer lezen over het TOPPR-initiatief, klik dan hier.

Horeca TOPPR's 2025: met TOPPR van september: Göksel Cakir – stripclub BonTon (Rotterdam)
Horeca TOPPR’s 2025: met TOPPR van september: Göksel Cakir – stripclub BonTon (Rotterdam)

TIPPR vindt het belangrijk om hardwerkende horecamedewerkers in het zonnetje te zetten en onze waardering uit te spreken naar deze TOPPR’s.

Daarom wordt er elke maand één horeca-toppr gekozen die het podium krijgt.

BonTon Rotterdam

Ook een TOPPR nomineren?

Welke horeca TOPPR wil jij in het zonnetje zetten?

Onze TOPPR Visie

Vanwege het personeelstekort is het van essentieel belang om ons personeel extra waardering te tonen. Het horecavak wordt nog wel eens onderschat en soms zelfs gezien als een bijbaan. Toch is werken in de horeca verre van verspilling, omdat het de communicatieve vaardigheden van medewerkers aanzienlijk versterkt.

Door het bewustzijn te vergroten, zal de waardering voor de horeca toenemen, wat leidt tot meer begrip en respect voor het vak. Het aanbieden van een TOPPR‑platform voor de horeca draagt bij aan deze waardering en kan de tevredenheid van medewerkers verder verhogen.

Missie

De horecabranche kampt met personeelstekorten en wordt vaak onderschat. Horecawerk is meer dan een baan; het is een waardevolle communicatieve ervaring die gelijkstaat aan topsport. Horecapersoneel verdient daarom grotere waardering en erkenning. Door het uitlichten van de prestaties van horeca‑TOPPRs wordt het bewustzijn over dit mooie beroep verhoogd en komt de horeca positief in de spotlight.

Doelstelling

Ons doel voor 2025 is om elke maand een horecamedewerker te eren met de titel TOPPR van de Maand. Uit deze maandwinnaars kiest vervolgens een publieksjury de TOPPR van het Jaar, die de First Plate Award ontvangt—een schaal die symbool staat voor pure gastvrijheid (want in de horeca begint alles op een bord). Samen met vijf strategische partners bundelen we onze krachten om dit initiatief breed uit te dragen en onze waardering voor het vak echt te versterken.

Wat houdt een horeca-TOPPR in? 

Elke maand benoemen we een horecamedewerker tot Horeca‑TOPPR van de Maand. De winnaar krijgt een podium via de socialmediakanalen van TIPPR en onze strategische partners.

Waarom meedoen als Horeca‑TOPPR?

Als TOPPR van de Maand zetten we je in de spotlight:

Aan het eind van het jaar kiest een publieksjury uit alle maandwinnaars de TOPPR van het Jaar, die de First Plate Award ontvangt , de schaal die symbool staat voor gastvrijheid, want in de horeca begint alles op een bord.

We delen ter promotie ook jouw verhaal en werkplek extra op onze socialmediakanalen met de TOPPR partners.

Wie komt in aanmerking?

Een Horeca‑TOPPR is een collega die zich door proactiviteit, gastvrijheid, innovatie én het tegengaan van verspilling onderscheidt, en daarmee een inspirerend voorbeeld voor de hele branche is.

Hoe nomineer je iemand?

Ga naar www.tippr.nl/toppr en geef op wanneer jouw kandidaat bijvoorbeeld:

  • Een dienst overneemt of extra uren draait
  • Een nieuw menu of concept bedenkt
  • Een onvergetelijke gastbeleving creëert

Wanneer worden de winnaars bekendgemaakt?

Maandwinnaar: Elke laatste dag van de maand maken we de TOPPR van de Maand bekend.

Jaarwinnaar: Aan het einde van het jaar stemt de horeca publiek op de TOPPR van het Jaar.

Waarom doen we dit?

Door regelmatig waardering te tonen versterken we de betrokkenheid van je team, blijven talenten langer behouden en laten we zien hoe waardevol een carrière in de horeca kan zijn. Met zulke initiatieven zetten we de branche bewust in de spotlights vanuit een positief perspectief, zodat mensen ervaren hoe dynamisch en betekenisvol het werk is. Zo wekken we enthousiasme en nieuwsgierigheid op, en hopen we dat steeds meer mensen kiezen voor het horecavak.

Doe mee!

Ken jij een collega die dit verdient? Vertel ons wie volgens jou de volgende Horeca‑TOPPR van de Maand is en waarom. Misschien staat hij of zij binnenkort op ons podium!

Nu je hier toch bent ...

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren.

Laatste artikelen

Fish Tales Conserveria: vraag nu een gratis sample aan.

Fish Tales Perfect voor de horeca, want deze nieuwe blikjes zijn niet alleen smaakvol, maar ook een eyecatcher op tafel.  Fish Tales Conserveria: Ontdek een wereld...

Horeca-TOPPER van oktober: Jeroen van der Werf – The Ald Hotel Den Haag

In de lobby van The Ald Hotel Den Haag zorgt onze Horeca-TOPPR van oktober, Jeroen van der Werf ervoor dat elke gast zich écht...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg