fbpx

HOW TO: Aardappelgratin met pompoen

Met Kerstmis in aantocht kunnen we langzaam al gaan zoeken naar heerlijke gerechten om te bereiden. Niet alleen voor familie, maar ook voor de gasten natuurlijk. Wij vonden dit heerlijke recept en weten haast zeker dat je gasten er ook van zullen genieten!

Wat heb je nodig?
– 500 gram vastkokende aardappelen
– 400 gram flespompoen
– 12 salieblaadjes
– 250 ml melk
– 200 ml slagroon
– 1 teen knoflook, geperst
– 4 gram parmezaanse kaas, gerapst

Hoe maak je dit?
1. Verwarm de oven tot 200°C. Schil de aardappels en pompoen met een dunschiller. Schaaf (of snij met een groot scherp mes) de aardappels en pompoen in plakken van 2-3 mm dik.
2. Leg ze in laagjes in de ingevette ovenschaal (een met een hoge rand, om overkoken te voorkomen); bestrooi elke laag steeds met wat zout en peper en leg er af en toe een salieblaadje tussen; houd 5-6 blaadjes achter.
3. Klop in een kom de melk, room, knoflook, zout en peper door elkaar. Schenk het mengsel over de aardappels en pompoen. Leg de rest van de blaadjes salie erop en bestrooi de bovenkant met de kaas.
4. Dek de schaal losjes af met aluminiumfolie en bak 35 min in de oven. Verwijder het folie en laat de bovenkant in 20-25 min goudbruin gratineren. Laat de gratin voor het aansnijden 10-15 min staan.
5. Tip: Maak de gratin van tevoren helemaal klaar. Verwarm hem dan nog 20-25 min afgedekt met aluminiumfolie bij de pork Wellington in de oven.

Bron: ELLE Eten

https://social.tippr.nl/how-to-aardappelgratin-met-pompoen

Laatste artikelen

Een verrassende Maaza Colada!

Maaza Laat de zomerse vibes in jouw zaak stralen met de verrukkelijke Mango Colada, gemaakt met de heerlijke Maaza Mango. Maaza gebruikt enkel de allerbeste...

De Rijping van Oude Kaas in de Horeca

Kaasrijping, of affinage, is een essentieel proces waarbij kaas onder specifieke condities rijpt om zijn smaak, textuur en aroma te ontwikkelen. Dit proces varieert...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg