fbpx

HOW TO: Artisjok bereiden

De artisjok is een prachtige groente die vaak veel aandacht trekt door de aparte vorm. Veel restaurants serveren de hele artisjok met een lekkere saus daarbij. Maar hoe zorg je er nou voor dat de artisjok precies goed gekookt wordt? Hoe je het beste de artisjok kunt klaarmaken, met daarbij een lekker huisgemaakt knoflooksausje.

1. Snijd de stelen van de artisjokken. Verwijder een stukje van de onderste bladeren, deze zijn hard en taai. Halveer de citroenen. Wrijf de onderkant van de artisjok in met ½ citroen om verkleuren te voorkomen.
2. Pers de rest van de citroen uit. Breng een grote pan water met het citroensap aan de kook. Doe de artisjokken in de pan en bedek ze met een bord zodat ze onder water blijven. Kook de artisjokken in 25-30 min. gaar. Ze zijn gaar als je met de punt van een mes makkelijk door de artisjokbodem kunt glijden.
3. Doe ondertussen de mayonaise in een kommetje. Pers de knoflook erboven en roer deze samen met de mosterd door de mayonaise. Breng op smaak met peper en verdeel de mayonaise over kleine schaaltjes.
4. Neem de artisjokken met een schuimspaan uit de pan. Laat ze ondersteboven in een vergiet uitlekken. Verdeel over de borden en zet bij elk bord een schaaltje knoflookmayonaise.
5. Haal een voor een de blaadjes van de artisjok, dip ze in de knoflookmayonaise en eet het zachte onderste gedeelte. Het hooi in de kern van de artisjok kun je met de hand of een lepel verwijderen, dit is niet eetbaar. Eet tot slot de malse artisjokbodem met de rest van de knoflookmayonaise

bron: hapsap.nl

https://social.tippr.nl/how-to-artisjok-bereiden

Laatste artikelen

High Tea: Een Boost voor de Horeca

Een high tea kan je horecazaak tijdens rustige middaguren extra gasten trekken, waardoor de bezettingsgraad stijgt. Door reserveringen biedt dit evenement een stabiele inkomstenbron...

Hé ondernemer, verdien nu geld met je parkeerplekken!

Orange Charging Heb je laadpalen bij jouw onderneming? Dit is de vraag die steeds meer gasten stellen bij het reserveren van een restaurant of bij het...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg