fbpx

HOW TO: Aubergine carpaccio

Af en toe komen we zo’n heerlijk gerecht tegen dat we wel moeten delen met jullie. Zo ook deze aubergine carpaccio met burrata. Een heerlijk gerecht om als lunch of voorgerecht te serveren. Niet te moeilijk, niet te groots. Gewoon, lekker.

Wat hebben we nodig?
Ingredienten voor 4 personen
– 2 aubergines
– Olijfolie
– 1 teentje knoflook
– Oregano
– Peper en zout
– 100 gr zongedroogde tomaat
– 2 bollen burrata
– 100 gr pesto
– 40 gr pijnboompitjes
– Handje basilicum

Hoe maken we dit:
1. Snijd met een mandoline dunne plakjes van de aubergines.
2. Meng de olijfolie met de knoflook, oregano, peper en zout. Bestrijk de plakjes aubergine met de olie.
3. Grill de plakjes aubergine totdat je de goudbruine streepjes ziet verschijnen.
4. Verdeel de aubergine over de borden.
5. Beleg de aubergine met de zongedroogde tomaat, burrata en pesto. Rooster de pijnboompitjes en verdeel deze over de aubergine carpaccio.
6. Garneer de aubergine carpaccio met verse basilicum.

Recept en foto: Uit Paulines Keuken

https://social.tippr.nl/how-to-aubergine-carpaccio

Laatste artikelen

Variabele prijsstelling in de horeca

De horeca maakt momenteel een belangrijke transformatie door waarbij betere bezetting en prijsflexibiliteit cruciaal zijn. Het gebruik van bestelzuilen met variabele prijsstelling stelt gasten...

80 Oesters Openen in 30 Seconden?

Het gebruik van vloeibare stikstof (liquid nitrogen) om oesters te openen is een methode die vaak in de horeca wordt toegepast, vooral als er...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg