Dat frietjes tegenwoordig niet meer alleen van aardappelen worden gemaakt is niks nieuws. Na de zoete aardappelfriet, pompoenfriet of bietenfrietjes zijn er nu ook de avocado friet! Het is net zo lekker als het klinkt en bevat ook nog eens gezonde vetten. Hier een receptje om deze nieuwste snack uit te proberen voor de feestdagen.
Ingrediënten
Voor de friet:
200 gr bloem
1 dl eiwit
100 gr panko (Japans broodkruim)
2 avocado’s
3 tomaten
½ ui, gesnipperd
1 ingelegde jalapeño, fijngesneden
1 limoen
1 el chilisaus
1 druppel Tabasco
1 tl gembersiroop
2 el olijfolie
1 el gerookte paprikapoeder
Bereiding
1. Ontvel en ontpit de avocado’s. Hou 1 halve avocado apart en snij de andere 3 ieder in 4 gelijke parten.
2. Haal de parten door de bloem en het eiwit, daarna door de panko.
3. Besprenkel met olijfolie en bak krokant. Op 200 graden duurt dit zo’n 8 minuten.
4. Maak ondertussen de salsa. Dit door de tomatenblokjes, rode ui, jalapeño, chilisaus, tabasco, gembersiroop, olijfolie en het limoensap en -rasp te mengen.
5. De halve avocado die over is gebleven, snij je in zo dun mogelijke plakken. Laat de avocado tijdens het snijden in zijn originele vorm. Na het snijden duw je de avocado langzaam uit elkaar, zodat je een lange slinger krijgt. Deze rol je tot een roos.
6. Leg de avocadofriet, de avocadoroos en de salsa op een bord, maak er een mooi geheel van.
Tip voor de garnering: Jonge daikonscheutjes, Korenbloem, Tuinkers
Bron: Elle Eten | Foto: Culy