fbpx

HOW TO: Avocado friet

Dat frietjes tegenwoordig niet meer alleen van aardappelen worden gemaakt is niks nieuws. Na de zoete aardappelfriet, pompoenfriet of bietenfrietjes zijn er nu ook de avocado friet! Het is net zo lekker als het klinkt en bevat ook nog eens gezonde vetten. Hier een receptje om deze nieuwste snack uit te proberen voor de feestdagen.

Ingrediënten

Voor de friet:
200 gr bloem
1 dl eiwit
100 gr panko (Japans broodkruim)
2 avocado’s
3 tomaten
½ ui, gesnipperd
1 ingelegde jalapeño, fijngesneden
1 limoen
1 el chilisaus
1 druppel Tabasco
1 tl gembersiroop
2 el olijfolie
1 el gerookte paprikapoeder

Bereiding
1. Ontvel en ontpit de avocado’s. Hou 1 halve avocado apart en snij de andere 3 ieder in 4 gelijke parten.
2. Haal de parten door de bloem en het eiwit, daarna door de panko.
3. Besprenkel met olijfolie en bak krokant. Op 200 graden duurt dit zo’n 8 minuten.
4. Maak ondertussen de salsa. Dit door de tomatenblokjes, rode ui, jalapeño, chilisaus, tabasco, gembersiroop, olijfolie en het limoensap en -rasp te mengen.
5. De halve avocado die over is gebleven, snij je in zo dun mogelijke plakken. Laat de avocado tijdens het snijden in zijn originele vorm. Na het snijden duw je de avocado langzaam uit elkaar, zodat je een lange slinger krijgt. Deze rol je tot een roos.
6. Leg de avocadofriet, de avocadoroos en de salsa op een bord, maak er een mooi geheel van.

Tip voor de garnering: Jonge daikonscheutjes, Korenbloem, Tuinkers

Bron: Elle Eten | Foto: Culy

https://social.tippr.nl/how-to-avocado-friet

Laatste artikelen

High Tea: Een Boost voor de Horeca

Een high tea kan je horecazaak tijdens rustige middaguren extra gasten trekken, waardoor de bezettingsgraad stijgt. Door reserveringen biedt dit evenement een stabiele inkomstenbron...

Hé ondernemer, verdien nu geld met je parkeerplekken!

Orange Charging Heb je laadpalen bij jouw onderneming? Dit is de vraag die steeds meer gasten stellen bij het reserveren van een restaurant of bij het...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg