Oh my blueberry! Bessen zijn sinds de laatste jaren een razen populaire healthy snack. Daarnaast natuurlijk ontzettend smaakvol, kleurrijk en goed voor gebruik bij dessert. Hier een heerlijk recept voor the blueberry salad!
Witte Chocolademousse
120 gr Witte Chocolade
2 gr Gelatine
200 gr Slagroom
35 gr Eidooier
40 gr Suiker
Maak een “pâte à bombe” door de dooier stijf te slaan.
Kook de 40 gram suiker met water tot 118°C. Voeg
de suikersiroop toe aan de “pâte à bombe”. Week de
gelatine. Klop de slagroom lobbig. Smelt de gelatine
in water tot het een siroop wordt. Smelt de chocolade
en spatel deze door de “pâte à bombe”. Voeg hier
de gelatine aan toe en als laatste de lobbige room.
Giet uit in een slede om terug te koelen en roer voor
italiaanse meringue
met limoen
Kook de 200 gram suiker met het water en limoensap
tot 116°C. Sla bij 114°C het eiwit op en voeg in drie delen
aan de suiker toe. Daarna de stroop op een lager volume
geleidelijk toevoegen en koud draaien tot 40°C.
200 gr Suiker
25 gr Limoensap
25 gr Water
100 gr Suiker
150 gr Eiwit
Espresso gel
200 gr Espresso
20 gr Suiker
2 gr Agar
Kook de espresso met de suiker en de agar langzaam
3 minuten en laat geleren in de koeling. Indien volledig
gegeleerd weer opnieuw opdraaien in de blender.
Bron: Dobla