Dat is een hele mond vol: carrotcake havermout ontbijt. Maar het is wél een lekkere mond vol. Ideaal voor gasten die een kickstart nodig hebben, om de rest van de dag te kunnen knallen. Dit ontbijt zal een winnaar zijn op de menukaart!
Wat heb je nodig??(Voor 1 persoon)
40 gr havermout
200 ml amandelmelk
1 wortel
o,5 appel
1 el rozijnen
1 el gehakte pecannoten
Snuf kaneel
Hoe maak je dit?
1. Verwarm de melk met de havermout in een steelpannetje op een middelhoog vuur.
2. Rasp de wortel en voeg dit bij de havermout. Breng de havermoutpap aan de kook en laat het een paar minuten koken. Ik gebruik zelf meestal havermout van AH Basic, deze is supersnel klaar.
3. Doe de warme pap in een kom.
4. Garneer de carrot cake havermout met wat plakjes appel, wat rozijnen en wat gehakte pecannoten.
5. Breng de havermoutpap verder op smaak met een snuf kaneel en eventueel wat honing of maple syrup.
Recept en foto: Uit Pauline’s Keuken