Ceviche is een rauwe-visschotel die vooral populair is in de Spaanstalige landen van Latijns-Amerika. Voor de bereiding van ceviche kunnen verschillende soorten vis gebruikt worden.
Ingrediënten
– 400 gram zeebaars
– 1 rode chilipeper
– 8 korianderblaadjes
– 3 blaadjes venkel
– 3 citroenen, geperst
– 8 munt blaadjes
– 2 lente uien
– 1 zwarte peper
– 1 rode paprika
– 1 theelepel zout
– Olijfolie
Bereidingswijze:
1. Snijd de vis in blokjes van 1 cm en doe ze in een kom samen met de paprika en de lente ui. Dek het af en zet het in te koelkast totdat je het weer nodig hebt.
2. Mix het citroensap, zout en chili in een kom en zet het in de koelkast.
3. Was en droog de kruiden en zet het in de koelkast.
4. Giet de citroendressing over de vis en mix het goed. Laat het vervolgens 2,5 minuut staan voordat je het op het bord doet.
5. Gooi bijna alles van de kruiden in de kom en mix het goed.
6. Zodra de vis wordt geserveerd kun je de rest van de kruiden over het gerecht doen.
Tadaa, een heerlijk, zomers gerecht!