Kinderen en groenten gaan niet altijd goed samen. Niet zo gek, want pannenkoeken en friet zijn ook mega lekker natuurlijk. Toch is er een wereld van mogelijkheden en kunnen er ook lekkere gerechten worden bereid mét groenten. Verander de groenten simpelweg in spaghetti! Snijd de groenten in dunne reepjes en gebruikt ze vervolgens als spaghetti.
Wat heb je nodig?
(voor 2 personen)
1 courgette
1 ui
2 teentjes knoflook
2 handjes rucola
1 avocado
4 el plantaardige room
sap van 1/2 limoen
100 gr gerookte zalmfilet
Parmezaanse kaas
peper
zout
olie om in te bakken
Hoe maak je dit?
1. Snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Draai met de spiraalsnijder mooie spaghetti slierten van de courgettes, zorg dat ze niet al te lang zijn! Zet even apart.
2. Snij de avocado doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en prak dit fijn. Meng met de plantaardige room en wat limoensap en breng op smaak met peper, zout en oregano.
3. Verwarm wat olie in de wokpan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook erbij uit en bak even mee. Voeg courgette toe en bak ongeveer 3 minuten mee. Schep regelmatig om!
4. Snij de zalmfilet in stukken.
5. Schenk nu de avocadosaus over de pasta, schep de rucola er door, leg de zalm on top en serveer met wat Parmezaanse kaas. Enjoy!
Bron: Mind Your Feed