Tegenwoordig worden er meer glutenvrije gerechten geserveerd. De vraag naar glutenvrije opties groeit, dus het kon niet uitblijven dat dit ook steeds vaker op de menukaart te zien is. Hier is een heerlijk en eenvoudig recept voor courgetti met pesto.
Ingrediënten
Pesto:
- 400g tin butter beans, uitgelekt
- 2 grote tenen knoflook
- 10 zongedroogde tomaten
- 75g verse basilicum (bewaar een paar om te garneren)
- 4 eetlepels citroensap
- Snufje chilivlokken
- Zout en peper
Courgetti:
- 6 courgettes
- 2 grote, rijpe avocado’s
- Rode chili (fijn gesneden)
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
Bereidingswijze
- Pesto maken: Blend alle pesto-ingrediënten met 9 eetlepels water tot een pesto-substantie. Niet te fijn pureren. Breng op smaak met zout en peper.
- Courgetti bereiden: Snijd de courgettes in spaghettivormige reepjes of gebruik een spiraalsnijder.
- Mengsel: Voeg de pesto toe aan de courgetti en meng tot de pesto gelijkmatig verdeeld is.
- Serveren: Leg de courgetti op een bord en garneer met blokjes avocado, basilicum, chili en een beetje olijfolie.