fbpx

HOW TO: Courgetti met tomaat en pesto

Tegenwoordig worden er meer glutenvrije gerechten geserveerd. De vraag naar glutenvrije opties groeit, dus het kon niet uitblijven dat dit ook steeds vaker op de menukaart te zien is. Hier is een heerlijk en eenvoudig recept voor courgetti met pesto.

Ingrediënten

Pesto:

  • 400g tin butter beans, uitgelekt
  • 2 grote tenen knoflook
  • 10 zongedroogde tomaten
  • 75g verse basilicum (bewaar een paar om te garneren)
  • 4 eetlepels citroensap
  • Snufje chilivlokken
  • Zout en peper

Courgetti:

  • 6 courgettes
  • 2 grote, rijpe avocado’s
  • Rode chili (fijn gesneden)
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie

Bereidingswijze

  1. Pesto maken: Blend alle pesto-ingrediënten met 9 eetlepels water tot een pesto-substantie. Niet te fijn pureren. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Courgetti bereiden: Snijd de courgettes in spaghettivormige reepjes of gebruik een spiraalsnijder.
  3. Mengsel: Voeg de pesto toe aan de courgetti en meng tot de pesto gelijkmatig verdeeld is.
  4. Serveren: Leg de courgetti op een bord en garneer met blokjes avocado, basilicum, chili en een beetje olijfolie.

https://social.tippr.nl/how-to-courgetti-met-tomaat-en-pesto

Laatste artikelen

Pacha Ibiza verlaagt prijzen met 70% – prijsflexibiliteit

We hoeven je niet te vertellen dat marges onder druk staan. Inkoop, personeel, energie, alles is duurder. Tegelijkertijd letten gasten steeds meer op hun...

Knoflook in de spotlight: Beemster Garlic

Bresc Zodra je ermee werkt, proef je het verschil: Beemster knoflook is vers, zacht en verfijnd. Geen scherpe, overheersende smaak zoals van gedroogde knoflook, maar...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg