fbpx

HOW TO: Courgetti met tomaat en pesto

Tegenwoordige worden er meer glutenvrije gerechten geserveerd. Hier is ook steeds meer vraag naar, dus het kon niet uitblijven dat dit ook op de menukaart steeds vaker is terug te zien.

Wat heb je nodig?
(4 personen)
Pesto:
400g tin butter beans, drained
2 grote tenen knoflook
10 zongedroogde tomaten
75g verse basilicum (bewaar een paar om te garneren)
4 eetlepels citroensap
Snufje chilivlokken
Zout en peper

Courgetti:
6 courgettes
2 grote, rijpe avocados
Rode chili (fijn gesneden)
2 eetlepels extra virgin olive oil

Hoe maak je dit?
1. Om de pesto te maken, blend je alle ingredienten met 9 eetlepels water totdat er een pesto substantie ontstaat. Niet te fijn dus. Breng op smaak met zout en peper.
2. Maak de courgetti door spaghettivormige reepjes te snijden van de courgette. Of gebruik een spiraalsnijder hiervoor.
3. Voeg de pesto toe boven en meng totdat de pesto gelijk verdeeld is.
4. Leg de courgetti op het bord, garneer met de blokjes avocado, basilicum, chili en een beetje olijfolie.

Bron: Hemsley & Hemsley

https://social.tippr.nl/how-to-courgetti-met-tomaat-en-pesto

Laatste artikelen

TOPPR van April:  Bilal – HighSide Burgers 

Zeven maanden geleden opende Paulos Dimitropoulos, HighSide Burgers in Alphen aan den Rijn. Een restaurant gericht op luxe hamburgers die bij mensen thuis worden...

Frisse Lente Salade

Rotterdamsche Oude Een klassieker op bijna iedere lunchkaart: de geitenkaassalade. Hoewel er veel varianten zijn, wordt er vaak toch gekozen voor een standaard recept.Wil jij...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg