De 40e editie van de Lekker500 staat boordevol interviews met bekende Nederlandse chefs, cocktailshakers, recepten, trends, leesvoer en nog veel meer. Ook hét recept voor een cocktail met een vorstelijk tintje van bartender Tess Posthumus staat erin en die wilden wij graag met jullie delen. Drie keer raden wat het geheime ingrediënt is? Ofcourse, oranjebitter!
Nodig:
• 60 ml korenwijn
• 15 ml rode vermout
• 10 ml Cynar
• 1 dash sinaasappelbitters
• 1 dash oranjebloesemwater
• Sinaasappel om te garneren
Cocktailgereedschap:
• Lange cocktaillepel
• Coupe-glas
Bereiding:
1. Vul een mixing glas met ijsblokjes.
2. Schenk de korenwijn, rode vermout, Cynar, sinaasappelbitters en het oranjebloesemwater erbij.
3. Stir alle ingrediënten totdat zich vorst op de buitenkant van het mixing
4. glas begint te vormen.
5.Strain de cocktail in het glas.
6.Garneer met een sinaasappelzest.
Cheers!
Bron: Lekker500