fbpx

HOW TO: Empanada’s met Mexicaans gehakt

De rijkste crimineel ooit is Pablo Escobar. Toch bleef hij ondanks zijn wreedheid en luxueuze levensstijl nog altijd zijn favoriete streetfood de empanada eten. Dit is een deeghapje met vulling van vlees of groenten.

Wat heb je nodig voor 18 stuks?
Deeg
200 gr bloem
100 gr boter
1 ei
2 – 3 el koud water

Vulling
150 gr gehakt
1 teen knoflook
100 gr tomatenblokjes
1/2 ui
2 el maïs
30 gr geraspte cheddar
1/4 tl komijn
1/2 tl paprikapoeder
1 tl chili flakes
Handjevol peterselie
Zout
1 ei geklutst
Olijfolie

Hoe maak je dit?
Maak eerst het deeg. Kneed van alle ingredienten een soepel deeg in de keukenmachine.
Voeg op het laatst het water door. Laat het deeg een half uurtje rusten in de koelkast.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit de ui en de knoflook aan in wat olijfolie.
Voeg het gehakt toe en bak dit goudbruin.
Voeg de tomatenblokjes toe en de maïs en laat de saus een kwartier sudderen.
Voeg alle specerijen en de peterselie toe en breng het gehakt verder op smaak met zout.
Laat het mengsel afkoelen. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Foto en recept: Uit Pauline’s Keuken

https://social.tippr.nl/how-to-empanada-s-met-mexicaans-gehakt

Laatste artikelen

Variabele prijsstelling in de horeca

De horeca maakt momenteel een belangrijke transformatie door waarbij betere bezetting en prijsflexibiliteit cruciaal zijn. Het gebruik van bestelzuilen met variabele prijsstelling stelt gasten...

80 Oesters Openen in 30 Seconden?

Het gebruik van vloeibare stikstof (liquid nitrogen) om oesters te openen is een methode die vaak in de horeca wordt toegepast, vooral als er...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg