fbpx

HOW TO: Flammkuchen

Flammkuchen is trending! Hij is steeds vaker op de menukaarten te vinden en doet zijn rondte door Nederland. Deze lichte, maar heerlijke hap is ideaal om je eigen twist aan te geven. Je kunt er, net als bij pizza, alles op gooien wat je wilt. Wij hebben een recept voor je om mee te beginnen, maar voel je vrij om hier helemaal jouw eigen draai aan te geven.

Ingrediënten
– 250 g bloem
– zout
– zonnebloemolie
– 2 uien, in ringen gesneden
– 120 g spekreepjes
– 20 g boter
– 100 g fromage blanc
– 100 ml crème fraîche
– peper
– nootmuskaat

Voorbereiding:
1. Meng de bloem, ½ eetlepel zout, ½ dl olie en 1 eetlepel lauwwarm water door elkaar.
2. Blijf kneden totdat er een elastisch deeg ontstaat. Laat het deeg vervolgens op een koele plaats zeker een uur afgedekt rusten.
3. Smelt nu de boter en smoor de uien erin, maar laat ze niet bruin worden.
4. Schep de spekjes erdoor.
5. Klop de fromage blanc, crème fraîche, zout, peper en een beetje nootmuskaat door elkaar.

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 280°C en vet een bakplaat in en bestuif deze met wat bloem.
2. Druk het deeg op de bakplaat uit tot een grote ronde/ovale vorm.
3. Bestrijk het deeg met de crème fraîche mix die je hebt gemaakt
4. Beleg met ui met spek en besprenkel vervolgens met wat olie.
5. Bak de flammkuchen in ongeveer 10 minuten lichtbruin en gaar.

Welke wijn serveer je bij dit gerecht? Riesling is fruitig, zeer verfijnd én friszuur. En laat dat nu net goed passen bij een van onze favorieten: flammkuchen.

Foto credit: Culy

https://social.tippr.nl/how-to-flammkuchen

Laatste artikelen

TOPPR van April:  Bilal – HighSide Burgers 

Zeven maanden geleden opende Paulos Dimitropoulos, HighSide Burgers in Alphen aan den Rijn. Een restaurant gericht op luxe hamburgers die bij mensen thuis worden...

Frisse Lente Salade

Rotterdamsche Oude Een klassieker op bijna iedere lunchkaart: de geitenkaassalade. Hoewel er veel varianten zijn, wordt er vaak toch gekozen voor een standaard recept.Wil jij...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg