Simplicity is more zeggen ze. En dat klopt. Gegrilde asperges met sesam, zo simpel kan het zijn. Een heerlijk gerecht om te serveren als bijgerecht.
Wat heb je nodig?
500 g groene asperges (ong 16-20 stuks)
1 teen knoflook
2 el sesamolie
1 el sojasaus
2 el sesamzaad
extra: 8 satéprikkers, kwastje, grillpan
Hoe maak je dit?
Breek (zie tip) of snij de houtachtige onderkant van de asperges. Leg 4-5 asperges naast elkaar. Prik er iets onder de kopjes en 3 cm boven de onderkant een satéstokje in. Pers de knoflook boven een kommetje en roer er met een vork de sesamolie, de sojasaus en het sesamzaad door. Kwast de aspergespiesjes er aan beide kanten mee in. Bestrooi met wat zout en veel vers gemalen peper.
Verhit de grillpan. Rooster de asperges in 4-5 min per kant beetgaar, druppel er tussentijds de resterende sesamdressing over.
Recept en foto: ELLE Eten