fbpx

HOW TO: Geprakte krieltjes met rozemarijn

Met Kerstmis in aantocht kunnen we langzaam al gaan zoeken naar heerlijke gerechten om te bereiden. Niet alleen voor familie, maar ook voor de gasten natuurlijk. Wij kwamen een heerlijk gerecht tegen op ELLE Eten met geplette krieltjes en rozemarijn.

Wat heb je nodig?
– 1 1/2 kg ongeschilde krieltjes (ca 40 stuks)
– 3 el olijfolie
– paar takjes rozemarijn
– grof gemalen zeezout

Hoe maak je dit?
1. Verwarm de oven tot 200ºC. Kook de krieltjes 10 min en laat uitlekken. Druppel de helft van de olie over een stevige bakplaat of grote ovenschaal.
2. Spreid de krieltjes erover uit. Plet de krieltjes (bijv met een pureestamper), zodat ze iets openbarsten. Duw in elk krieltje een klein takje rozemarijn.
3. Druppel de rest van de olie erover en bestrooi met zeezout. Bak de krieltjes in de oven in 50 min bruin en krokant.

Fotografie: Myles New / Imsyndo – bewerking receptuur: Ingrid van Koppenhagen

https://social.tippr.nl/how-to-geprakte-krieltjes-met-rozemarijn

Laatste artikelen

Lekker zomers: gekonfijte Artisjokburger

Caprichos del Paladar Steeds meer consumenten kiezen voor een burger. Hier zien we dat steeds vaker de keuze gemaakt wordt voor een gezonde gourmet burger.Caprichos...

Trendrapport 2024 – Trend: No Waste Restaurant

TIPPR brengt jaarlijks een trendrapport uit, samengesteld uit de rijke data van het grootste online horecaplatform. Deze trends worden gedeeld om de markt inzicht te geven en te helpen anticiperen op toekomstige behoeften van gasten.
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg