Met Kerstmis in aantocht kunnen we langzaam al gaan zoeken naar heerlijke gerechten om te bereiden. Niet alleen voor familie, maar ook voor de gasten natuurlijk. Wij kwamen een heerlijk gerecht tegen op ELLE Eten met geplette krieltjes en rozemarijn.
Wat heb je nodig?
– 1 1/2 kg ongeschilde krieltjes (ca 40 stuks)
– 3 el olijfolie
– paar takjes rozemarijn
– grof gemalen zeezout
Hoe maak je dit?
1. Verwarm de oven tot 200ºC. Kook de krieltjes 10 min en laat uitlekken. Druppel de helft van de olie over een stevige bakplaat of grote ovenschaal.
2. Spreid de krieltjes erover uit. Plet de krieltjes (bijv met een pureestamper), zodat ze iets openbarsten. Duw in elk krieltje een klein takje rozemarijn.
3. Druppel de rest van de olie erover en bestrooi met zeezout. Bak de krieltjes in de oven in 50 min bruin en krokant.
Fotografie: Myles New / Imsyndo – bewerking receptuur: Ingrid van Koppenhagen