fbpx

HOW TO: Gesuikerde viooltjes

Dat bloemetjes niet alleen voor in de tuin zijn, wisten we al lang natuurlijk. Toch zijn er wel wat leuke varianten op de eetbare bloemen te bedenken, waaronder de gesuikerde viooltjes. Erg makkelijk om te maken, top om te serveren en heerlijk om te eten. Gasten zullen dit kleine detail zeker niet over het hoofd zien, maar juist extra waarderen. PS: Voor dit gerecht heb je wel een voedseldroger nodig)

Wat heb je nodig:
– 20 viooltjes
– 4 gram bladgelatine
– 75 gram gepasteuriseerd eiwit
– 250 gram poedersuiker

Hoe maak je het:
1. Week de gelatine in koud water.

2. Verwarm ondertussen het eiwit au bain-marie tot 45°C.

3. Voeg de geweekte gelatine toe en houdt het mengsel continue rond de 45°C.

4. Haal een voor een de bloemen met een pincet door het eiwitmengsel en vervolgens door de poedersuiker.

5. Leg de gesuikerde bloemen in de Voedseldroger en droog ze 12 uur bij 40°C.

6. Bewaar de gesuikerde bloemen in een goed afgesloten box.

Laat je verder inspireren in de TIPPR-app!

https://social.tippr.nl/how-to-gesuikerde-viooltjes

Laatste artikelen

Fish Tales Conserveria: vraag nu een gratis sample aan.

Fish Tales Perfect voor de horeca, want deze nieuwe blikjes zijn niet alleen smaakvol, maar ook een eyecatcher op tafel.  Fish Tales Conserveria: Ontdek een wereld...

Horeca-TOPPER van oktober: Jeroen van der Werf – The Ald Hotel Den Haag

In de lobby van The Ald Hotel Den Haag zorgt onze Horeca-TOPPR van oktober, Jeroen van der Werf ervoor dat elke gast zich écht...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg