fbpx

HOW TO: Glutenvrije en koolhydraatarme pasta

Tegenwoordige worden er meer glutenvrije gerechten geserveerd. Hier is ook steeds meer vraag naar, dus het kon niet uitblijven dat dit ook op de menukaart steeds vaker is terug te zien.

Wat heb je nodig?
(voor 2 personen)
2-3 ongekookte rode bieten (niet te groot, ze moeten net in de spiraalsnijder passen)
1/2 groene appel (niet te zuur, bijvoorbeeld Golden Delicious)
1 plak feta (stuk van c.a. 150-200 gram)
1 ei
2 eetlepels speltmeel of bloem
Handje ongezouten pecannootjes
Verse basilicum
Peper en zout
Olijfolie
1 spiraalsnijder (bijvoorbeeld van Spirelli)

Hoe maak je dit?
1. Schil de rauwe rode bietjes en snijd ze daarna met een spiraalsnijder in dunne en lange reepjes. Breng de rode bieten spaghetti op smaak met olijfolie, peper en zout en zet daarna even apart.
2. Klop een ei los in een kommetje en verdeel wat speltmeel of bloem op een bordje. Snijd het plak feta in 2 gelijke stukken, elk stuk van ongeveer 50 tot 100 gram (afhankelijk hoe groot je feta-lust is). Haal de stukken feta daarna door de ei, zorg ervoor dat alle zijdes goed zijn bedekt met ei. Haal de stukken feta daarna door de meel of bloem, alle zijdes gelijkmatig bedekt.
3. Bak de stukken feta met olijfolie in de pan goudbruin, op laag vuur en c.a. 2-3 minuten per kant (pas op voor aanbranden).
4. Snijd in de tussentijd de appel in blokjes en bak ze een paar minuten met wat olie in de pan, totdat de appel zacht en goudbruin is.
5. Snijd een aantal verse basilicum blaadjes fijn. Mix de basilicum met de lauwwarme gebakken appeltjes door de rode bieten spaghetti.
6. Maak de borden op met de rode bieten spaghetti en leg hier de gebakken feta bovenop. Strooi wat gehalveerde pecannootjes over het gerecht en garneer met basilicum.

Recept en foto: Cotton and Cream

https://social.tippr.nl/how-to-glutenvrije-en-koolhydraatarme-pasta

Laatste artikelen

Variabele prijsstelling in de horeca

De horeca maakt momenteel een belangrijke transformatie door waarbij betere bezetting en prijsflexibiliteit cruciaal zijn. Het gebruik van bestelzuilen met variabele prijsstelling stelt gasten...

80 Oesters Openen in 30 Seconden?

Het gebruik van vloeibare stikstof (liquid nitrogen) om oesters te openen is een methode die vaak in de horeca wordt toegepast, vooral als er...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg