fbpx

HOW TO: Goedgevulde hummus

Wij krijgen geen genoeg van hummus en delen daarom graag dit recept met jullie. Het is ontzettend makkelijk klaar te maken en je gasten zullen er hartstikke blij van worden. Hummus verschijnt steeds vaker op de menukaart en dat is niet voor niks.

Wat heb je nodig?
(voor 1 portie)
– 250 gr kikkererwten (dat is 1 blikje van 400 gr)
– 1 teentje knoflook
– Sap van een halve citroen
– 3 el tahin
– 0,5 tl komijn
– Peper en zout
– Olijfolie

Toppings
– 60 gr kikkererwten
– 0,5 granaatappel pitjes
– 50 gr feta
– 0,5 rode ui
– 0,5 tl komijn
– 0,5 tl paprikapoeder
– Klein handje peterselie
– Zout
– Olijfolie

Hoe maak je dit?
1. Je begint met het maken van de hummus. Ik gebruik hiervoor een keukenmachine.
2. Laat de kikkererwten uitlekken en doe deze in de kom van je keukenmachine.
3. Voeg het sap van een halve citroen en het knoflookteentje toe. Voeg vervolgens de peper, zout, komijn en tahin toe. Maal het geheel glad in je keukenmachine.
4. Is de hummus aan de droge kant? Voeg dan wat water of kikkererwtenvocht toe. Meng het geheel net zo lang totdat het een gladde massa is geworden.
5. Breng de hummus extra op smaak met peper, zout of wat citroensap.
6. Maak nu de geroosterde kikkererwten. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht).
7. Spoel de kikkererwten af en dep deze droog met wat keukenpapier of een schone theedoek.
8. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de kikkererwten over de bakplaat. Besprenkel de kikkererwten met een scheutje olie, zout, komijn en paprikapoeder. Hussel even door elkaar.
9. Rooster de kikkererwten in 5 tot 10 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
10. Snijd de rode ui in halve ringen. Verdeel de hummus over een schaaltje.
11. Versier de hummus met de rode ui, de geroosterde kikkererwten, granaatappelpitjes en de verkruimelde feta. Maak het af met wat fijn gehakte verse peterselie.
12. Serveer de hummus met toppings met pitabrood of flatbread.

Recept en foto: Uit Paulines Keuken

https://social.tippr.nl/how-to-goedgevulde-hummus

Laatste artikelen

Een steuntje in de rug voor ondernemers

Buckaroo Horecaondernemers hebben met steeds hogere kosten te maken. In sommige gevallen zijn de kosten seizoensgebonden of verschillen ze per maand. Datzelfde kan gelden voor...

TOPPR van Augustus: Simon Daniël – Mr. Finch

TOPPR van de maand augustus, Simon Daniël, bartender bij het Utrechtse Mr. Finch.
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg